آزادی مشروط علی بازماندگان، شهروند بهایی از زندان لنگرود قم

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، علی بازماندگان، شهروند بهایی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان لنگرود استان قم، بطور مشروط آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، علی بازماندگان، شهروند بهایی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان لنگرود استان قم، پس از سپری کردن بخشی از محکومیت حبس تعزیری خود بطور مشروط آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی علی بازماندگان، پس از سپری کردن بخشی از مجموع حبس تعزیری ۵ ماهه وی و در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه (عفو مشروط) صورت گرفته است.
لازم به اشاره است، علی بازماندگان، در تاریخ ۲ خرداد ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از تفتیش منزل و محل کار و توقیف برخی لوازم شخصی اش سپس به بازداشتگاه اطلاعات سپاه استان قم منتقل و در تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد.
با آغاز مراحل دادرسی، علی بازماندگان، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب قم از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) محاکمه و به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
پس از اتمام مراحل دادرسی و ارجاع پرونده علی بازماندگان به واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب استان قم، این شهروند بهایی، در تاریخ ۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۵ ماهه خود بازداشت و به زندان لنگرود استان قم منتقل شده بود.
سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، با انتشار فراخوان اقدام فوری نسبت به سرکوب و افزایش فشارهای امنیتی بر شهروندان بهایی واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار در نظر گرفتن راهکاری جامع برای مقابله با این قبیل برخوردهای حکومت ایران شد.
جامعه جهانی بهائی هم در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۱، با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش فشارهای امنیتی و موج گسترده بازداشت، سرکوب محرومیت بهائیان ایران از حقوق شهروندی شان در ایران هشدار داد.
شهروندان بهائی با طبق به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.
سرکوب بهائیان ایران ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.