
حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۲، شیما قوشه، وکیل دادگستری به شعبه ۱۰۸۸ دادگاه کیفری۲ استان تهران احضار شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۲، شیما قوشه، ساکن تهران و وکیل دادگستری، با دریافت ابلاغیه ای کتبی از سوی دفتر شعبه ۱۰۸۸ دادگاه کیفری۲ واقع در مجتمع قضایی ارشاد تهران، برای محاکمه فراخوانده شد.
براساس ابلاغیه صادره توسط سعید حقیقت خواه، دادرسی دادگاه که در تاریخ ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۲، صادر و به شیما قوشه، ابلاغ شده وی باید ساعت ۷ صبح ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۲، جهت ارائه دفاعیات خود از بابت اتهام (حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی) در شعبه ۱۰۸۸ دادگاه کیفری ۲ تهران حاضر شود.
این وکیل دادگستری، ضمن انتشار نسخه ای از ابلاغیه صادره در صفحه شخصی خود نوشت:”احضار شدم به دادگاه بر مبنای شکایت دادسرای امنیت اخلاقی اما هنوز نمیدونم چه مدرکی علیه من وجود داره که امنیت اخلاقی رو بهم زدم و باید ارشاد بشم؟!”
در حالی زنان و دختران در ایران با عناوین اتهامی مرتبط با (عدم رعایت حجاب اسلامی) از سوی ارگانهای امنیتی بازداشت و با پرونده سازی قضایی مواجه می شوند که مقوله نوع و چگونگی پوشش از منظر حقوق بشر کاملا خصوصی است و بازداشت و پرونده سازی تحت این عناوین به مثابه دخالت در حریم خصوصی افراد و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
- ابلاغیه صادره توسط دادرس شعبه ۱۰۸۸