
حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، نعیم محمدپور، پس از احضار به اداره نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در شهر سنندج مرکز استان کردستان، بازجویی شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، نعیم محمدپور، اهل سنندج مرکز استان کردستان، در پی احضار به اداره نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در شهر سنندج، تحت بازجویی قرار گرفت.
براساس این گزارش، محور بازجویی صورت گرفته از نعیم محمدپور، در خصوص فعالیت وی در فضای مجازی و انتشار مطالبی بوده که وی در صفحات شخصی خود منتشر کرده بود و پس از اتمام بازجویی با سپردن تعهد کتبی آزاد شد.
همچنین، بازجوی اداره اطلاعات سنندج، نعیم محمدپور را تهدید کرده که در صورت تداوم انتشار مطالبی که منجر به احضار وی شده با پرونده سازی مواجه خواهد شد.
اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی است که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد.
همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی، سرکوب و ارعاب گسترده بر علیه شهروندان را محکوم کرد.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.