اعدام دستکم ۶ زندانی در کرمان و انتظار ۷ زندانی دیگر برای اعدام در ۳ استان

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، پیمان اکبری، فیروز یاری نژاد گراوند، محمد پایدار، رسول الحقی، مجتبی حیدری، جمشید کریمی و مصطفی صالحی، دستکم ۷ زندانی متهم به جرائم (موادمخدر) و (قتل عمد)در زندانهای پارسیلون(مرکزی) خرم آباد، زندان بروجرد و زندان مرکزی سنندج، برای اجرای احکام اعدام به سلول های انفرادی منتقل شدند. از سوی دیگر احکام اعدام دستکم ۶ زندانی دیگر در زندان کرمان اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، پیمان اکبری، فیروز یاری نژاد گراوند و محمد پایدار، زندانیان متهم به جرائم (موادمخدر) و محبوس در زندان پارسیلون (مرکزی) خرم آباد، برای اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”هر ۳ نفر این زندانیان با اتهام (موادمخدر) محکوم به اعدام شدند و صبح شنبه برای اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند و احکام آنها طی روزهای پیش رو اجرای می شود.”
در خبری دیگر؛ عصر شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، رسول الحقی و مجتبی حیدری، زندانیان متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان شهرستان بروجرد از توابع استان لرستان، برای اجرای احکام به سلول انفرادی منتقل شدند.
یک منبع مطلع در تشریح این خبر به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”این دو زندانی پسرخاله و پسر دایی هم هستند و در یک پرونده مشترک به اتهام (قتل عمد) در یک نزاع دسته جمعی، از حدود ۳ سال قبل، بازداشت و به اعدام محکوم شدند.”
افزون بر این؛ امروز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، جمشید کریمی ـ اهل سنندج و مصطفی صالحی ـ اهل مریوان، زندانیان متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان مرکزی شهر سنندج مرکز استان کردستان، برای اجرای اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.
یک منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”جمشید کریمی از ۵ سال پیش به اتهام (قتل عمد) بازداشت و به اعدام محکوم شد. مصطفی صالحی نیز از حدود ۴ سال پیش با اتهام مشابه بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.”
در خبری دیگر، سحرگاه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، کامبیز داورپناه و شمیل آدیش، دو زندانی متهم به جرائم (موادمخدر) و محبوس در زندان مرکزی استان کرمان اعدام شدند.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”کامبیز داورپناه، حدود ۱۳۹۸، به اتهام (حمل و نگهداری موادمخدر از نوع هروئین) دستگیر و توسط دادگاه انقلاب استان کرمان به اعدام محکوم شده بود و احکام وی دیروز صبح زود در زندان آن استان اجرا شد.”
این منبع مطلع افزود:”شمیل آدیش هم به اتهام (حمل و نگهداری مواد مخدر) دستگیر و به اعدام محکوم شده بود.”
این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”به همراه کامبیز داورپناه و شمیل آدیش، ۴ زندانی دیگر با اتهام (موادمخدر) و (قتل عمد) اعدام شدند اما از هویت آنها اطلاعی در دست نداریم.”
لازم به اشاره است، تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط رسانه های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.
همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.
به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.