چهارشنبه , ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, می 31

اعدام ۱۱ زندانی و انتقال ۴ زندانی دیگر به سلول انفرادی

0
73

حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، احکام اعدام دستکم ۱۱ زندانی با جرائم (مواد مخدر) و (قتل عمد) در زندانهای کرمان، جیرفت، خرم آباد و سنندج اجرا شد. همچنین ۴ زندانی متهم به جرائم (مواد مخدر) و (قتل عمد) در زندان دستگیر اصفهان برای اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، حسین پورشیخ، فرزند: علی، اهل: شهرستان گلبافت کرمان، امید جان آبادی،‌ فرزند: رضا، نبی الله زابلی، فرزند: عباس، به همراه یک زندانی دیگر (هویت نامشخص)، اهل شهرستان نرماشیر و زندانیان محکوم به جرائم (موادمخدر) در زندان مرکزی کرمان اعدام شدند. 

براساس اعلام وبسایت حال وش؛ این زندانیان با جرائم (موادمخدر) دستگیر و به اعدام محکوم شده بودند. 

همچنین، هر ۴ نفر این افراد، در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، از بند عمومی زندان مرکزی استان کرمان، خارج و برای اجرای احکام اعدام به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند. 

در خبری دیگر، سحرگاه امروز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، نادر ریگی(گله بچه)، اهل: زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و زندانی محکوم به جرائم (موادمخدر) در زندان شهرستان جیرفت از توابع استان کرمان، اعدام شد. 

براساس این گزارش، نادر ریگی(گله بچه)، متأهل و دارای فرزند، در سال ۱۳۹۹ به اتهام (حمل و نگهداری نوعی از موادمخدر) در شهرستان جیرفت، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی و بازپرسی توسط دادگاه انقلاب آن شهرستان به اعدام محکوم شده بود. 

نادر ریگی(گله بچه)، در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برای اجرای حکم اعدام از بند عمومی زندان شهرستان جیرفت به سلول انفرادی در آن زندان منتقل شده بود. 

سازمان حقوق بشر ایران هم اعلام کرد؛ سحرگاه امروز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، علی خرمشاه امرایی، نجف سلیمان رشاد، فیروز یاری‌نژاد (گراوند)، سه زندانی متهم به (قتل عمد) به همراه یک زندانی (هویت و اتهام نامشخص)، زندان مرکزی خرم آباد مرکز استان لرستان اعدام شدند. 

براساس این گزارش، از میان ۴ زندانی اعدام شده در زندان خرم آباد، یک نفر از آنها تبعه افغانستان اعلام شده است. 

یک منبع مطلع در خصوص اعدام دو زندانی تشریح کرد:”علی خرمشاه از حدود ۴ سال پیش به اتهام (قتل) در زندان بوده و نجف سلیمان، اهل افغانستان بود وی هم به اتهام (قتل) از ۴ سال پیش در زندان بوده است.” 

وبسایت کُردپا هم اعلام کرد؛ سحرگاه امروز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲،‌ جمشید کریمی ـ اهل شهرستان دهگلان و ساکن شهر سنندج به همراه مصطفی صالحی ـ اهل روستای دزلی از توابع شهرستان سروآباد در استان کردستان، در مجموع ۲ زندانی متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان مرکزی سنندج مرکز استان کردستان، اعدام شدند. 

براساس این گزارش، حکم اعدام جمشید کریمی، در حالی اجرا شد که ابتدا با موافقت ولی دم مقتول برای دریافت ۴ میلیارد تومان وی به بند عمومی زندان منتقل شد اما دقایقی بعد مجددا برای اجرای حکم اعدام به محوطه اجرای حکم منتقل و اعدام شد. 

جمشید کریمی و مصطفی صالحی، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، از بند عمومی زندان مرکزی سنندج به سلول انفرادی منتقل شده بودند. 

همچنین، هر ۲ نفر این افراد، چند سال قبل در پی (ارتکاب قتل عمد) در شهر سنندج مرکز استان کردستان، دستگیر و پس از طی مراحل قضایی در دادگاه کیفری ۱ سنندج به اعدام محکوم و احکام آنها در دیوان عالی کشور عینا تائید شده بود. 

سازمان حقوق بشر ایران هم اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، یعقوب حسنی، مظهر داوری، علی مهردل و کاظم غفران خواه،‌ زندانیان متهم به جرائم (موادمخدر) و (قتل عمد) در زندان دستگرد(مرکزی) استان اصفهان، برای اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند. 

براساس این گزارش، یعقوب حسنی، مظهر داوری و علی مهردل ـ سه زندانی متهم به (جرائم موادمخدر) و کاظم غفران خواه هم با اتهام (قتل عمد) پای چوبه دار خواهند رفت. 

یک منبع مطلع در خصوص ۳ زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”کاظم غفران خواه، متاهل و دارای ۳ فرزند خردسال بود و از ۳ سال پیش بازداشت و در زندان به سر میبرد. سه زندانی دیگر نیز هر کدام بین ۲ تا ۳سال پیش بازداشت و به اعدام محکوم شدند.” 

همچنین، با توجه به روند جاری اجرای احکام اعدام در زندان دستگرد اصفهان، این ۴ زندانی تا ساعاتی دیگر اعدام شوند. 

اجرای احکام اعدام هیچ یک از این زندانیان توسط رسانه های داخل کشور و یا منابع رسمی، اعلام نشده است. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی را محکوم کرد. 

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است. 

برچسب هاقتل عمدشهرستان دهگلانشهروندان بلوچ در ایراناعدام متهمان مواد مخدر در ایراناعدام قاچاقچیانجمشید کریمیزندان جیرفتاعدام نادرریگیکاظم غفران خواهقصاص نفساعدام قتل عمدحقوق شهروندی در ایرانجیرفتمصرف مواد مخدر در ایرانفشارهای امنیتی بر شهروندان بلوچجمشیدکریمینبی الله زابلیفیروز یاری‌نژادعلی مهردلاعدام در ایرانقصاصزندان اصفهانجرائم مواد مخدر در ایرانزندان جیرفت کرمانقاچاق مواد مخدر در ایرانحسین پورشیخنبی اله زابلینجف سلیمان رشادمظهر داوریزندان مرکزی اصفهانزندان مرکزی سنندجشهروندان بلوچاعدامیاعدام در زندان اصفهانجرایم مواد مخدر در ایرانحسین پور شیخنادرریگیعلی خرمشاه امرایییعقوب حسنیحکم اعداممجازات اعدام در ایراناتهام قتلمصطفی صالحیقاچاقچیان مواد مخدر در ایرانشهرستان گلبافت کرماننادر ریگیفیروز یاری‌نژاد گراوندمظهرداوریقتلنقض حقوق شهروندیزندان دستگرد اصفهانشهرستان جیرفتاعدام مواد مخدر در ایراناعدام قاچاقچیان موادمخدرگلبافت کرماننادر گله بچهفیروزگراونداعدام شهروندان بلوچزندان مرکزی کرماننقض حقوق بشر در ایرانکرمانقتل در ایراندهگلاناعدام قاچاقچیان مواد مخدرگلبافتگله بچهفیروز گراونداعدام علی خرمشاهمجازات اعدامنقض حقوق شهروندی در ایراناعداماتهام قتل عمدمواد مخدر در ایراناعدام شهروندانزندان جیرقتاعدام نادر ریگیعلی خرمشاهاعدام حسین پورشیخ

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: