
حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، از هر ۱۰۰هزار شهروند در استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۰ نفر خودکشی می کنند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، شیرعلی خرامین، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از تبدیل شدن خودکشی در استان کهگیلویه و بویراحمد بعنوان یک معضل یاد کرد و با ارائه آماری افزود از هر ۱۰۰ هزار نفر در این استان ۲۰ نفر خودکشی می کنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در تشریح این خبر گفت:”مُعضل پدیده شوم خودکشی یک بحث بسیار پیچیدهای است اما بطور کُلی، این معضل اکنون اولین معضل استان کهگیلویه و بویراحمد شده است.”
وی همچنین افزود: “در سال ۱۴۰۱، از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۲۰ نفر در این استان خودکشی کردهاند.”
خرامین از شیوع اختلالات متعدد دیگر در این استان که در حال درگیر کردن کودکان، زنان و مردان است نیز خبرداد و افزود:”افسردگی در استان شیوع پیدا کرده و اختلال وسواس نیز روبه رشد است!”
افزایش فقر، نبود امید به زندگی، نبود بازار اشتغال و فعالیتهای سازنده اجتماعی برای شهروندان، سرکوب های امنیتی و اجتماعی، محرومیتهای گسترده بر اثر سوءمدیریت در کشور، از جمله دلایل افزایش خودکشی در ایران است.
محرومیت از حق امید به زندگی و عدم برخورداری از تامین اجتماعی شهروندان در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب تاکید شده است.
همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای اهداف سند مذکور برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان، بطور کامل از دستور کار خارج شد.