سه شنبه , ۱۱ مهر , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, اکتبر 3

بازداشت و بلاتکلیفی فواد چوبین در زندان شیبان اهواز

0
180

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، فواد چوبین، علیرغم گذشت نزدیک به ۲ ماه از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، فواد چوبین، اهل شهرستان ایذه از توابع استان خوزستان، با توجه به گذشت بیش از ۵۷ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف و در محرومیت از حقوق اولیه یک متهم در زندان شیبان اهواز محبوس شده است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”بازجویی های فواد چوبین به اتمام رسیده اما هنوز این شهروند بطور بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر می برد و هیچگونه تصمیمی برای تعیین وضعیت پرونده حقوقی وی گرفته نشده است.” 

این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”از جمله محرومیتهایی که با هدف اعمال فشارهای روحی و روانی برای فواد چوبین در نظر گرفته شده محرومیت او از حق تماس با خانواده است و چند روز قبل وقتی به تصمیمی برای اعمال این محرومیت اعتراض کرد پس از ضرب و شتم به سلول انفرادی منتقل شد. فواد چوبین بدون اثبات جرم در زندان محبوس شده و از ۳ روز قبل تا به امروز هیچگونه تماسی با خانواده نگرفته و همین مساله منجر به افزایش نگرانی خانواده او از وضعیت فرزندشان شده است.” 

لازم به اشاره است، فواد چوبین، در تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۲، پس از بازداشت توسط یکی از ارگانهای امنیتی در شهرستان ایذه به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها به زندان شیبان اهواز منتقل و کماکان در وضعیت بلاتکلیف بسر می برد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیفی نگهداشتن متهم در بازداشت، عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: