مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان با اشاره به وضعیت بحرانی آسیبهای اجتماعی در استان، گفت: با کمال تأسف در زمینه آسیبهای اجتماعی برخی از دستگاهها هنوز پاسخگو نیستند و ما در حال برخورد اداری سخت با آنها هستیم.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، آسیبهای اجتماعی به ویژه در چند سال اخیر گریبانگیر بسیاری از خانوادهها شده و در استان گلستان با وجود تنوع قومیتی و مذهبی این آسیبها متنوعتر و پیچیدهتر هستند و آنگونه که مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان میگوید: آسیبهایی مانند “طلاق”، “اعتیاد”، “زنان سرپرست خانوار”، “کودکان کار و خیابانی” و “حاشیهنشینی” بیشترین فراوانی را دارند. به طور قطع هر کدام از این پدیدهها و آسیبها تبعات سخت و مهلکی را برای خانوادهها و جامعه بهدنبال دارد و فارغ از اینکه انگشت اتهام دراین باره به سمت چه افرادی باید گرفته شود باید اذعان کرد که متأسفانه در سالهای اخیر بسیاری از دستگاهها و مدیران نسبت به انجام وظایف ذاتی خود برای کاهش آسیبهای اجتماعی و مقابله با آن کوتاهی کردهاند که نتیجه آن امروز خودنمایی میکند.
پیچیدن نسخهای واحد برای آسیبهای اجتماعی قطعاً امکانپذیر نیست اما داشتن نقشه راه برای کنترل، کاهش و البته پیشگیری از وقوع آنها امری لازم و ضروری است. موضوعی که هر چند دیر اما در دستور کار استان قرار گرفته و آنگونه که عبدالرضا چراغعلی میگوید: تا ۲ هفته آینده سند جامع پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی استان تدوین و نهایی میشود.
چراغعلی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان، در این رابطه گفت: در موضوعات اجتماعی همه صاحبنظران و کارشناسان بر این باور هستند که شرایط مطلوب و قابل قبولی نداریم. در استان از مجموع ۱۸ آسیب اجتماعی ۵ آسیب بیشترین میزان را به خود اختصاص دادهاند. تلاشهایی در این سالها انجام شده اما کافی نبوده و در وضعیت نگرانکنندهای قرار داریم.
معتقدم زنگ خطر آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی در همه خانهها به صدا درآمده و متأسفانه نگاه سنتی و غلط نسبت به بیان برخی آمارها در این حوزه وجود دارد.
چراغعلی گفت: متأسفانه در این موضوع شاهد جهش هستیم و جمعیت زنان سرپرست خانوار و آسیبدیده در استان افزایش زیادی یافته و بر اساس بررسیها بیش از ۵۰ هزار زن سرپرست خانوار در استان داریم. این میزان بسیار بزرگ و قابلتأمل است و باید برای توانمندسازی و رفع نیازهای آنان کاری کرد تا بتوانند چالشهای پیش روی خود را حل کنند و گرفتار آسیبهای دیگر نشوند.
چراغعلی اضافه کرد: آمار غیررسمی از تعداد کودکان بازمانده از تحصیل در استان بیش از ۸۰۰۰ کودک است درحالیکه معتقدیم این تعداد بیش از ۱۰۰۰۰ کودک است؛ این کودکان بیسواد رشد میکنند و در آینده روی دست جامعه خواهند ماند.
چراغعلی نیز گفت: در سال ۷۵ از هر ۱۹ ازدواج که در استان به ثبت میرسید یک مورد منجر به طلاق میشد. در سال ۸۵ این تعداد به ۹ ازدواج و یک طلاق کاهش یافت اما یک دهه پسازآن و در سال گذشته به ازای هر ۳٫۴ ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است.
در همین زمینه مطالعاتی توسط مشاور و افراد مطلع انجام شده که در حال اتمام است. در این مطالعات به تبعات ناشی از طلاق همچون کودکان بد سرپرست و زنان سرپرست خانوار که چالشی جدی برای استان هستند، هم پرداخته شده است.