جمعه , ۰۴ فروردین , ۱۴۰۲
جمعه, مارس 24

بی‌خبری از وضعیت چند نوکیش مسیحی زندانی در ایران

0
412

masihian-150x150خانواده فریبرز آرزم، از نوکیشان مسیحی زندانی در ایران می‌گویند از زمان دستگیری او تاکنون هیچ اطلاعی از وضعیت‌اش ندارند. به گزارش «حقوق‌بشرایران»، این شهروند مسیحی اهل شهرستان ساوه به اتهام «ترویج مسیحیت»  اوایل اسفند سال ۱۳۹۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. فریبرز آرزم پیش از این در ۲۵ مهرماه سال ۱۳۹۰ در شهر رباط کریم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود و در دادگاه به یک سال و نیم حبس تعریزی و یک سال و نیم حبس تعلیقی محکوم شد و پس از طی شش ماه دوران محکومیت با استفاده از حق آزادی مشروط از زندان آزاد شد. طبق اصل ۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پیروان اقلیت‌های دینی که دین آنها به رسمیت شناخته شده، یعنی مسیحی، کلیمی، زرتشتی، در انجام مراسم مذهبی خود در حدود قانون آزاد هستند، با این حال حکم تغییر دین در ایران ارتداد است و اگرچه سال‌هاست حکم اشد مجازات یعنی اعدام برای نوکیشان اجرا نشده، اما همواره با دستگیری‌های گسترده روبرو بودند.اواسط خرداد ماه امسال، منصور برجی سخنگوی کمیته ماده ۱۸ وابسته به شورای کلیساهای ایرانی همگام در لندن در گفتگو با صدای آمریکا عنوان کرد که حدود ۱۰۷ مسیحی در ایران زندانی هستند. از آن زمان تا کنون تعدادی دیگری از شهروندان مسیحی نیز بازداشت و روانه زندان شدند.

اواخر شهریورماه آژانس خبری مسیحیان ایران «محبت‌نیوز»، گزارش داد پنچ نفر نوکشیان مسیحی در فیروزکوه بازداشت شدند که خانواده آنها نیز از وضعیت‌شان بی‌خبراند. مریم (نسیم) نقاش‌زرگران و ابراهیم فیروزی شهروندان مسیحی هستند که در ماه‌های اخیر بارها به دلیل بلاتکلیفی و عدم رسیدگی به درخواست‌هایشان در زندان دست به اعتصاب غذا زدند.

همزمان ظهر پنج‌شنبه هشتم مهرماه گروهی از ایرانیان مسیحی در آلمان در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در برلین در اعتراض به وضعیت نوکیشان مسیحی و عدم رعایت حقوق اقلیت‌های دینی در ایران دست به اعتراض زده‌اند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.