
حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، کارگران پروژه ای شاغل در پایپینگ (لوله شکی) نفت و گاز پارس جنوبی در وضعیت نامناسب اقتصادی و صنفی بسر می برند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل ایلنا، امروز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، کارگران پروژه ای شاغل در واحد پایپینگ(لوله کشی) مجتمع های نفت و گاز پارس جنوبی با توجه به فقدان حمایتهای اقتصادی و افزایش میزان نارضایتی از شرایط کار دست به اعتراض زدند.
این کارگران که در فازهای مختلف عسلویه و کنگان شاغل هستند در تشریح وضعیت صنفی و اقتصادی خود گفتند:”خواستار افزایش حداقل ۷۹ درصدی دستمزد با توجه به نرخ بالای تورم و افزایش هزینههای زندگی هستیم؛ اگر قرار باشد سطح زندگی ما به اندازهی سال قبل باشد، باید دستمزدها حداقل ۷۹ درصد زیاد شود.”
این کارگران همچنین خواستار اعمال سیستم ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی با توجه به ستی کار و نوع آب و هوا و خواستار افزایش خدمات رفاهی و معیشتی خود نیز هستند.
کارگران همچنین تصریح کردند:”ما از مطالبات کارگران پروژهای حمایت میکنیم، پیمانکاران کارگران را هرطور که بتوانند استثمار میکنند و اجازه اعتراض و تشکلیابی نمیدهند.”
در حالی اعتراضات کارگران پروژه ای کماکان تداوم پیدا کرده که پیش از این و در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس جنوبی، از اخراج و جایگزینی ۴ هزار نفر از کارگران شاغل در پالایشگاههای نفت، گاز و مجتمع های پتروشیمی منطقه ویژه پارس جنوبی که به علت مشکلات اقتصادی در اعتصاب بسر می برند بدون توجه به مطالبات صنفی این کارگران خبر داده بود.
شورای عالی کار و دستمزد، میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران را برای سال ۱۴۰۲، فقط ۲۷ درصد افزایش داد و این در حالی است که مطالبه کارگران افزایش ۷۹درصدی حقوق آنها است و در صورت تحقق آن مشکلات اقتصادی کارگران حل خواهد شد.
فقر و محرومیت از تامین اجتماعی کارگران در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک، مسکن، پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگر تاکید شده است.
همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای سند برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان اجرای آن به کلی از دستور کار خارج شد.