چهارشنبه , ۱۷ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, ژوئن 7

چهار شهروند بهایی در دادگاه انقلاب تهران محاکمه خواهند شد

0
112

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۳ خرداد ماه ۱۴۰۲، چهار شهروند بهایی بازداشت شده در تهران و محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین توسط دادگاه انقلاب تهران، محاکمه خواهند شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۲، شادی شهیدزاده، عطاالله ظفر، منصور امینی، ولی الله قدمیان، شهروندان بهائی، محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری محاکمه خواهند شد. 

به نقل از یک منبع نزدیک به این شهروندان بهایی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به اعلام رئیس دفتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، شادی شهیدزاده، عطاالله ظفر، منصور امینی و ولی الله قدمیان، ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۲، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات (عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی) محاکمه می شوند. با توجه به مخالفت دادستان بعنوان ضابط قضایی پرونده تا به امروز از تبدیل قرار قضایی پرونده این ۴ شهروند بهایی به وثیقه ممانعت بعمل آمده است.” 

لازم به اشاره است، شادی شهیدزاده، منصور امینی، ولی الله قدمیان و عطاءالله ظفر، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و جهت بازجویی و تسکل پرونده قضایی به بن ۲۰۹ آن ارگان امنیتی در زندان اوین منتقل شدند و علیرغم اتمام بازجویی ها هر یک از این شهروندان بهایی در اتاق های ۳ یا ۴ نفره در بند ۲۰۹ موسوم به (سوئیت) منتقل شده بودند. 

از میان این افراد،‌ عطالله ظفر، در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۳۹۸، توسط ماموران امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد و پس از طی‌ مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، اواخر مهر ماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد و پس از مدتی به دادگاه انقلاب تهران، احضار و از بابت اتهام (اقدام‌علیه امنیت ملی از طریق اداره و فعالیت موثر در تشکیلات بهایی)، محاکمه و به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود و پس از ثبت اعتراض و ارجاع پرونده به شعبه ۳۶دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در تاریخ ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۰، حکم صادره بدوی بر علیه عطالله ظفر، عینا تائید و پرونده این شهروند بهایی به واحد اجرای احکام دادسرای زندان اوین ارجاع شد و در تاریخ ۷ شهریور ماه ۱۴۰۱، عطالله ظفر در حالی که برای تحویل نامه و مدارک پزشکی جهت ارجاع پرونده به کمیسیون پزشکی قانونی به دادسرای زندان اوین مراجعه کرده بود براس تحمل حبس خود بازداشت شد. 

عطالله ظفر، در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۱، در پی وخامت حال بر اثر مشکلات قلب و عروق بصورت اورژانسی به بیمارستان طالقانی تهران اعزام و در بخش CCU این بیمارستان بستری شد و در تاریخ ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۱، به زندانی اوین بازگردانده شد و با توجه به وضعیت وخیم جسمانی، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، همزمان با تعلیق حبس تعزیری اش از زندان اوین آزاد شد. 

اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و همچنین اعتراض نسیت به فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی هست که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد. 

جامعه جهانی بهائی هم در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۱، با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش فشارهای امنیتی و موج گسترده بازداشت، سرکوب محرومیت بهائیان ایران از حقوق شهروندی شان در ایران هشدار داد.

شهروندان بهائی با طبق به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.

 سرکوب بهائیان ایران ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.‌ 

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هااقلیتهای مذهبیبهائیان در ایرانشعبه بیست و شش دادگاه انقلاب تهرانشعبه۲۶دادگاه انقلاب تهرانشعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهرانمنصورامینیمنصور امینی شهروند بهائیولی اله قدمیان شهروند بهائیعطاله ظفر شهروندبهائیحبس تعزیریجامعه بهائیایمان افشاریعطاالله ظفرمحاکمه شهروندان بهاییمنصور امینیولی الله قدمیان شهروند بهاییعطاالله ظفر شهروندبهاییعطاله ظفر شهروند بهاییپیروان سایر ادیانشهروندان بهائیشعبه ۲۶شعبه۲۶ دادگاه انقلاب تهرانشعبه ۲۶دادگاه انقلاب در تهرانمنصور امینی شهروند بهاییولی الله قدمیان شهروند بهائیعطاالله ظفر شهروندبهائیعطاله ظفر شهروند بهائیدادگاه انقلابشعبه ۲۶ دادگاه انقلابشعبه۲۶ دادگاه تهرانعطاله ظفرمنصورامینی شهروند بهاییولی الله قدمیان شهروندبهاییعطاالله ظفر شهروند بهایمنصور امینی شهروندبهاییشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهراناحضار به دادگاهمحاکمه شهروندان بهائیدادگاه انقلاب شعبه ۲۶شعبه۲۶منصور امینی شهروندبهائیولی الله قدمیان شهروندبهائیعطاالله ظفر شهروند بهائیعضویت در تشکیلات غیرقانونی بهاییدادگاه انقلاب تهرانشهروندان بهاییجامعه بهاییاحضار به جلسه دادرسیشعبه۲۶دادگاه انقلابمنصورامینی شهروند بهائیولی اله قدمیان شهروندبهاییعطاالله ظفر شهروند بهاییمحاکمهبهاییان در ایرانقاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانشعبه۲۶دادگاه انقلاب در تهرانولی اله قدمیانمنصورامینی شهروندبهاییولی اله قدمیان شهروندبهائیشادی شهید زادهبهائیان ایرانبهاییان ایرانشعبه۲۶ دادگاه انقلابولی الله قدمیانشعبه بیست وشششادی شهیدزادهمنصورامینی شهروندبهائیولی اله قدمیان شهروند بهاییعطاله ظفر شهروندبهایی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: