شنبه , ۲۰ خرداد , ۱۴۰۲
شنبه, ژوئن 10

حکم اعدام یک زندانی در استان خوزستان اجرا شد

0
140

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، حکم اعدام یک زندانی متهم به (قتل عمد) در یکی از زندانهای استان خوزستان اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از مهر، سحرگاه امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، یک زندانی(هویت نامشخص)،‌ متهم به (قتل عمد) و محبوس در یکی از زندان های استان خوزستان، اعدام شد. 

سرهنگ صالح مطهری، معاون حقوقی و امور مجلس و دولت فرماندهی انتظامی خوزستان ضمن اعلام این خبر در تشریح آن گفت:”در مورخه ۹ مرداد سال ۱۴۰۰، سجاد دالمن، حین انجام وظیفه با تیراندازی مستقیم سارق مسلح جان باخت.” 

وی در تشریح روند دادرسی به این پرونده گفت:”با توجه به درخواست اولیای دم بر اجرای حکم قصاص فرد متهم به قتل، پرونده در شعبه ۵ دادگاه کیفری ۱ استان خوزستان مستقر در شهرستان دزفول بررسی و به قصاص نفس محکوم و در شعبه ۷ دیوان عالی کشور رأی تأیید شد.”

معاون حقوقی و امور مجلس و دولت فرماندهی انتظامی در خاتمه افزود:”پس از اجرای تشریفات قانونی در معاونت قضائی قوه قضائیه صبح امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، حکم اعدام وی اجرا شد.” 

لازم به اشاره است، طی هفته های اخیر، اجرای احکام اعدام زندانیان متهم به (قتل عمد)، جرائم (موادمخدر) و حتی (زندانیان سیاسی) و (عقیدتی) با سرعت بیشتر در حال انجام است و این کار فقط به جهت گسترش ارعاب در جامعه برای گسترش سرکوب شهروندان است. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.

همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: