سه شنبه , ۰۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

صدور حکم حبس برای ۳ تن از شهروندان بهائی در شیراز

0
789

سه تن از شهروندان بهائی ساکن شیراز به نام‌های محبوب حبیبی، پژمان شهریاری و کوروش روحانی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۳۰ دی‌ماه ۹۷، سه شهروند بهایی ساکن شیراز مجموعا به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شدند.اتهام مطروحه علیه این شهروندان “فعالیت تبلیغی علیه نظام” عنوان شده است. این شهروندان پیشتر در تاریخ ۲۶ مردادماه بازداشت و در مهرماه سال جاری با قرار وثیقه آزاد شده بودند. بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران, طبق حکم صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز که به ریاست قاضی محمود ساداتی برگزار شده بود، محبوب حبیبی، پژمان شهریاری و کوروش روحانی، به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” هرکدام به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شدند. پژمان شهریاری و محبوب حبیبی در تاریخ ۸ مهرماه و پس از گذشت ۴۳ روز و کوروش روحانی دیگر شهروند بهایی نیز در تاریخ ۲ مهرماه پس از گذشت ۳۷ روز با قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بودند. لازم به ذکر است حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۲۶ مردادماه در گزارشی از بازداشت این شهروندان بهائی به همراه سه شهروند بهائی دیگر به نام‌های “درنا اسماعیلی”، “هومن اسماعیلی” و “نگار میثاقیان” توسط نیروهای امنیتی شهر شیراز خبر داده بود.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading