یک متهم به خاطر شرب خمر به ۸۰ ضربه شلاق محکوم شد، او از بابت جرایمی دیگر نیز به حبس طولانی محکوم شد. کنوانسیون بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا مجازاتهای تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی را ممنوع کرده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از جوان آنلاین مورخ ۱۳ دی ۱۳۹۶، عصر روز هشتم شهریورماه سال گذشته مأموران پلیس راهور هنگام کنترل خودروهای عبوری در جاده حسنآباد- قم متوجه فریادهای کمک خواهی دختری از داخل یک خودروی پراید عبوری شدند و سواری پراید را تعقیب کردند. مأموران پلیس متوجه شدند که خودروی پراید با سرعت ۱۶۰کیلومتر در ساعت در حال فرار است، بنابراین مدام به راننده خودرو فرمان ایست دادند. مأموران پلیس همزمان شماره پلاک خودرو را به گشتهای پلیس که در مسیر در حال تردد بودند اعلام کردند. راننده اما بدون توجه به هشدار پلیس به مسیر خودش ادامه داد. عملیات تعقیب و گریز تا مقابل شهرک صنعتی شمسآباد ادامه داشت، آنجا بود که خودروی پراید برای لحظهای متوقف شد. راننده، دختر جوان را از داخل خودرو به بیرون پرتاب کرده و با سرعت به مسیرش ادامه داد. مأموران پلیس همزمان با کمک به دختر جوان موفق شدند خودروی پراید تحت تعقیب را متوقف و راننده را که مردی ۲۵ساله به نام عادل بود، بازداشت کنند.
دختر جوان وقتی مورد تحقیق قرار گرفت، گفت: من از حسنآباد سوار خودروی پراید شدم تا به شهر ری بروم. در مسیر اما راننده قصد تعرض داشت که مقاومت کردم. خواستم که من را پیاده کند، اما با سرعت به مسیرش ادامه داد. بخت با من یار بود که خودروی گشت پلیس راهور را در مسیر دیدم و از مأموران درخواست کمک کردم.
راننده پراید اما اتهام خود را انکار کرد و گفت که قصد تعرض نداشته است. او در پاسخ به بیتوجهی به هشدار پلیس هم گفت که من متوجه هشدار نشدهام. با کامل شدن تحقیقات راننده مسافربر به اتهام آدمربایی و تلاش برای تعرض مجرم شناخته شده و پرونده برای رسیدگی به شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.
دختر جوان در جلسه رسیدگی گفت: روز حادثه بعد از اینکه راننده مسافتی را طی کرد متوجه نگاههای معنادار او شدم. او حرفهای زشتی زد که خواستم پیاده شوم، اما مانع شد و درهای خودرو را هم قفل کرد. فهمیدم که نیتی شوم در سر دارد به خاطر همین مدام به شیشههای ماشین کوبیدم تا رانندههای عبوری به من کمک کنند که خوشبختانه خودروی گشت پلیس به کمک من آمد وگرنه معلوم نبود که راننده چه بلایی بر سرم میآورد. متهم وقتی در جایگاه قرار گرفت جرمش را انکار کرد. او گفت: “آن روز مشروبات الکلی مصرف کرده بودم و متوجه رفتارم نبودم”.
هیئت قضات بعد از ختم جلسه متهم را به خاطر شرب خمر به ۸۰ ضربه شلاق و به خاطر آدمربایی به ۱۵سال زندان محکوم کرد.
حکم دادگاه از سوی قضات شعبه ۲۴ دیوان عالی کشور تأیید شد.
لازم به اشاره است که کنوانسیون بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا مجازاتهای تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی را ممنوع کرده است.