ظفرعلی مقیمی درویش زندانی در زندان تهران بزرگ که در نتیجه ۱۰۵ روز اعتصاب غذا به اغما رفته و به بیمارستان منتقل شده بود، ساعاتی پیش به زندان بازگردانده شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران , گفته شده که بیست مامور امنیتی اطراف آقای مقیمی را در اورژانس بیمارستان امام خمینی احاطه کرده و به مادر و همسر او که در بیمارستان حاضر بودند اجازه نزدیک شدن به وی را ندادهاند. آقای مقیمی خواستهی خود را از اعتصاب غذا، آزادی صدها درویش زن و مردی عنوان کرده بود که در جریان حادثه گلستان هفتم در یکم اسفندماه سال گذشته به شکلی خشونتبار شکنجه و زندانی شدهاند. درگیری نیروهای امنیتی با دراویش از اواسط بهمن ۹۶ در مقابل منزل نورعلی تابنده، قطب دراویش صورت گرفت بود و پس از آن تحصن و تجمع دراویش گنابادی مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران در اعتراض به بازداشت نعمتالله ریاحی، یکی از دراویش با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت و درگیری کشیده شد. در جریان این درگیری ها، صدها تن از دراویش معترض، بازداشت شدند یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
فشارها به دراویش در نظام جمهوری اسلامی عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبیترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سالهای قبل از انقلاب میرسد؛ اما در سالهای اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتابهای ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم میکردند، رفته رفته جو سنگینتری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمتاللهی با تخریب برخی از مکانهای مذهبیشان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.
در سالهای گذشته اخبار و گزارشهای پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.