سه شنبه , ۱۱ مهر , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, اکتبر 3

قتل دستکم ۱۰ زن و دختر بر مسائل ناموسی یا ازدواج اجباری

0
152

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، از ابتدای سال جاری تاکنون، دستکم ۱۰ زن و دختر، بر مسائل خانوادگی در شهرهای مختلف ایران، به قتل رسیده اند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اعتماد، روز پنجشنبه ۱۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، با توجه به آمارهای رسمی ثبت شده از تاریخ ۸ الی ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۲، چهار زن و دختر قربانی کودک همسری و مسائل خانوادگی شدند و این در حالی است که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۱۰ زن و دختر، به دنبال مسائل (ناموسی) به قتل رسیدند. 

براساس این گزارش، زنان و دختران قربانی، اکثرا اهل روستاهای توابع استانهای کردستان و آذربایجان غربی و به دلیل اختلافات خانوادگی، ازدواج‌های اجباری، کودک همسری، تعصبات و در برخی موارد هم دختران کم سن و سال برای اینکه از تن دادن به ازدواج‌های اجباری فرار کنند، اقدام به خودکشی می‌کنند. 

در ادامه این گزارش، همچنین، اسامی و مشخصات ۱۰ زن و دختری که از اول شال ۱۴۰۲ تا به امروز، قربانی مسائل خانوادگی یا کودک همسری شدند می آید.

ابتدا در تاریخ ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، مریم.س، زن متولد: ۱۳۶۸، اهل دهستان الوند در شهرستان خوی واقع در استان آذربایجان غربی، توسط پدر و برادرانش به دلیل اینکه عکس‌ها و فیلم‌های او توسط یک مرد در فضای مجازی منتشر شده بود به قتل رسید. پس از این اتفاق برادران و پدر او مدعی شدند که مریم خودکشی کرده است.

همچنین، در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۲، دنیا.ر، دختر متولد: ۱۳۸۳، اهل روستای دادرفش از توابع استان کرمانشاه با انگیزه خانوادگی توسط یکی از اقوام‌شان به قتل رسید. هر چند برخی اهالی مدعی شدند که دنیا خودکشی کرده است.

افزون بر این، در تاریخ ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، شبنم.ن، دختر متولد: ۱۳۸۶، اهل روستای قزل بلاغ بخش سارال واقع در شهرستان دیواندره از توابع استان کردستان، پس از گذشت یک هفته از مراسم عقدش به دلایل نامشخصی به زندگی خود پایان داد.

از سوی دیگر در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، یک زن متولد: ۱۳۶۸، در محله جهانگیری واقع در شهر اراک مرکز استان مرکزی، با انگیزه خانوادگی توسط همسرش با ضربات چاقو به قتل رسید. در این ماجرا خواهرزاده مقتول نیز به قتل رسید.

در ادامه همچنین، در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، شیروان.ه، زن متولد: ۱۳۷۸، اهل صفاییه واقع در شهرستان خوی از توابع استان آذربایجان غربی، با انگیزه خانوادگی به دست پدرش به قتل رسید. در جریان این حادثه پسرعموی شیروان نیز به دلیل ارتباطی که با شیروان داشت، کشته شد.

همچنین، در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، غزال.م، اهل روستای راژان از توابع شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی، توسط همسر پیشین خود مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به قتل رسید.

 افزون بر این، در تاریخ ۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، پرستو.ش، متولد: ۱۳۸۴، ساکن روستای میرکی از توابع شهرستان دهگلان واقع در استان کردستان، پس از ضرب و شتم شدید از سوی همسرش به دلایلی نامشخص حلق‌آویز و به قتل رسید.

در ادامه نیز، در تاریخ ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، روژین.ع، دختر متولد: ۱۳۸۵، ساله اهل روستای آخکند از توابع شهرستان دیواندره در استان کردستان با انگیزه خانوادگی توسط برادرش با تبر کشته شد.

همچنین، در تاریخ ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۲، شکیلا.غ، متولد: ۱۳۸۷،‌ اهل استان کرمانشاه، یکی از همین دخترانی است که علت اجبار خانواده به ازدواج اجباری، در تاریخ ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۲، پس از اقدام به خودکشی جان باخته است. 

در ادامه این قتلها، همچنین، در تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۲، دختری متولد: ۱۳۶۴، اهل استان ایلام توسط پدر ۶۸ ساله خود در پی (اختلافات خانوادگی) با (ضربات آجر) به سرش جان باخت. 

محرومیت زنان و دختران از حقوق برابر و دیدگاههای متعصبانه از سوی پدر، مادر و یا برادران به خواهران خود هر ساله منجر به رخ داد قتلهایی از این قبیل که از آن تحت عنوان (قتل ناموسی) یاد می شود شده است. 

محرومیت از حقوق برایر زنان و دختران، ممانعت از حق انتخاب آنها برای ازدواج با فرد مورد نظر خود، اجبار به ازدواج دختران در سنین زیر سن رشد و نگاه پائین دست به زنان و دختران، براساس جنسیت آنها به منزله تبعیض و ناقض ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی و از سوی دیگر ناقض مفاد کنوانسیون های مرتبط با حقوق زنان و کودکان است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: