سه شنبه , ۱۱ مهر , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, اکتبر 3

محکومیت داوود رضوی به حبس تعزیری و مجازات تکمیلی

0
194

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۲، داوود رضوی، فعال کارگری توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۲، داوود رضوی، فعال کارگری و و سندیکایی، محبوس در اندرزگاه ۶ (بند ۳۵۰ سابق) زندان اوین، پس از محاکمه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم شد. این فعال کارگری از تاریخ ۵ مهر ماه ۱۴۰۱ بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد و در پی مخالفت دادستان از تودیع قرار وثیقه برای آزادی موقت وی ممانعت بعمل آمده است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آقای رضوی، امروز چهارشنبه از اندرزگاه ۴ زندان اوین به دفتر شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، اعزام و پس از ابلاغ حکم از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال منع خروج از کشور و ۲ سال هم محرومیت از فعالیت و عضویت در احزاب، گروهها و دسته جات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، محکوم شد. این حکم در حالی بر علیه آقای رضوی صادره شده که تمامی فعالیتهای این فعال کارگری در راستای اسناد بین المللی حقوق بشر بوده است.” 

به فرض تائید این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران و اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی تحمل ۵ سال حبس تعزیری برای داوود رضوی لازم به اجرا است. 

لازم به اشاره است، داوود رضوی، در تاریخ ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، از تیپ ۶ سالن ۲ غربی زندان تهران بزرگ، بر اثر وخامت ناشی از بیماری گوارش و معده به بیمارستان طالقانی تهران اعزام و پس از اجبار به زدن پابند و دستبند، بستری شد اما با توجه به اجبار وی برای زدن دستبند و پابند و امتناع این فعال کارگری از این رفتار با وی پس از امضا برگه رضایت به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد و در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، به همراه جمعی از زندانیان و به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با دریافت ابلاغیه ای برای تاریخ رسیدگی ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران احضار شد اما در تاریخ مذکور به علت ارسال اشتباه نامه اعزام این فعال کارگری به زندان تهران بزرگ، با توجه به اینکه وی در حال حاضر در اندرزگاه ۶ (بند ۳۵۰ سابق) زندان اوین بسر می برد جلسه دادگاه وی تعلیق و برای تاریخ رسیدگی ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ تعیین و در تاریخ مذکور پس از اعزام به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، دفاعیات خود را به ابوالقاسم صلواتی ارائه کرده بود. 

داوود رضوی هم در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ابوالقاسم صلواتی در بخشی از پرونده خود محاکمه و بنا بر اعلام قاضی دادگاه جلسه دوم دادگاه داوود رضوی، طی هفته های آتی یعنی در بهار ۱۴۰۲ برگزاری خواهد شد اما هنوز تاریخ دقیق دادرسی اعلام نشده است.

وی همچنین، در پی ممانعت از اعزام آندوسکوپی و کولونوسکوپی از دسترسی به خدمات پزشکی و حق درمان، محروم و بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر برد و تداوم این شرایط منجر به وخامت وضعیت جسمانی و خطر جانی برای او شد و با توجه به اعلام مسئولان‌ قضایی، پرونده وی مشمول بخشنامه اخیر قوه قضائیه هم نمی شود.  

این فعال کارگری و سندیکایی، در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام سپس به زندان تهران بزرگ منتقل شده و علیرغم ارجاع پرونده این فعال کارگری به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، اما در پی مراجعه خانواده وی به دفتر شعبه مذکور در دادگاه انقلاب تهران و درخواست مرخصی درمانی اما موافقت نشده بود. 

بازداشت، داوود رضوی مرتبط با پرونده ای است که پیشتر رضا شهابی و حسن سعیدی، دو تن از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی به سبب آن بازداشت‌ و پس از تحمل چند ماه بازجوئی و فشارهای امنیتی در بند ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین به اندرزگاه ۴ این زندان منتقل شدند.

در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، چهار تن از ماموران وزارت اطلاعات با یورش به منزل شخصی داوود رضوی، پس از تفتیش منزل برخی وسائل شخصی از این فعال کارگری و خانواده او را توقیف کردند و با توجه به عدم حضور او در منزل موفق به بازداشت وی نشدند و این فعال کارگری از آن زمان در یکی از شهرهای شمالی ایران بسر می برد.‌

داوود رضوی، در تاریخ ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۰، به همراه رضا شهابی، حسن سعیدی و چند تن از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به پلیس امنیت به نیابت از شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین احضار و به علت فعالیتهای کارگری مسالمت آمیز از جمله تشکیل تجمعات کارگری و کمپین هایی در جهت نافرمانی مدنی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران،  تهدید به پرونده سازی شده بودند.‌

داوود رضوی، در تاریخ ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۹، پس از برگزاری جلسه بازپرسی در شعبه ۲ دادسرای امنیت تهران از بابت اتهامات مطروحه بر علیه این فعال کارگری تبرئه شد.‌

همچنین این فعال کارگری، در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۳۹۸، به همراه شانزده تن از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، به دستور محمد نصیرپور، بازپرس شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین، به مقر پلیس امنیت تهران، احضار و پس از بازجوئی و تهدید به پرونده سازی شده بود.

ممانعت از انجام فعالیتهای صنفی، کارگری و مدنی، ناقض ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد ۲۱ و ۲۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

احضار، بازداشت و پرونده سازی بر علیه فعالان صنفی و کارگری در حالی صورت می‌گیرد که مطالبات آنها صنفی و برای دستیابی به حقوق شهروندیشان در راستای اصل ۲۷ قانون اساسی ایران است.

اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی است که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد.

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی، سرکوب و ارعاب گسترده بر علیه شهروندان را محکوم کرد.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هافعال کارگریممنوعیت خروج از کشورداودرضویرانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهراندادگاه انقلاب تهران ابوالقاسم صلواتیشعبه ۱۵دادگاه انقلاب در تهرانصدورحبس تعزیریفعال کارگری داودرضویشعبه پانزدهمحاکمه داوودرضویسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهقاضی ابوالقاسم صلواتیشعبه۱۵ دادگاه انقلاباعضای سندیکای شرکت واحدشعبه۱۵دادگاه انقلاب تهرانشعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران،شعبه۱۵دادگاهفعال کارگری داوودرضویقاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهرانداوودرضوی اعزام به بیمارستانحبس تعزیریهیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهفعالان کارگریحقوق بشر ایرانسندیکای شرکت واحد اتوبوسرانیبازنشستگان شرکت واحد اتوبوسرانیداوود رضوی سندیکای شرکت واحدشعبه۱۵دادگاه انقلاب در تهرانفعال کارگری داوود رضویقاضی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهرانشعبه پانزده دادگاه انفلاب تهرانسندیکای شرکت واحدشعبه ۱۵ دادگاه انقلابشرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهشعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهرانرانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهشعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهرانشعبه۱۵ابوالقاسم صلواتی قاضی دادگاه انقلابمحاکمه داوود رضویقاضی شعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهرانمحکومیت داود رضوی به حبسابوالقاسم صلواتیهیئت‌مدیره سندیکای شرکت واحدصدور حبس تعزیریشرکت واحد اتوبوسرانیرانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی در تهرانابوالقاسم صلواتی قاضیداودرضوی فعال کارگریصدورمنع خروج از کشورشعبه۱۵دادگاه انقلابقاضی شعبه۱۵دادگاه انقلاب تهراندادگاه انقلاب تهرانداوود رضویابوالقاسم صلواتی قاضی شعبه ۱۵شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهرانداودرضوی سندیکای شرکت واحددادگاه انقلاب تهران شعبه پانزدهصدور منع خروج از کشورداودرضوی زندانینقض حقوق شهروندیتعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهنایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهشعبه ۱۵ابوالقاسم صلواتی دادگاه انقلاب تهرانابوالقاسم صلواتی دادگاه انقلابداوودرضوی فعال کارگریدادگاه انقلاب تهران شعبه۱۵سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهرانمحاکمه داودرضوینقض حقوق بشربخش خصوصی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهداوودرضویشعبه پانزده دادگاه انقلاب تهرانبیانیه شرکت واحد اتوبوسرانیمحکومیت کیفریداوودرضوی سندیکای شرکت واحدداوود رضوی فعال کارگریشرکت واحد اتوبوسرانی تهرانزندانی سیاسی داوودرضوی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: