پریسا رفیعی فعال دانشجوئی که در تجمعات اعتراضی دی ماه سال گذشته بازداشت شده بود به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده است .
به گزارش حقوق بشر در ایران , پریسا رفیعی، دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به هفت سال زندان محکوم شد . سعید خلیلی وکیل خانم رفیعی گفته که موکلش با اتهامهای «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» به هفت سال زندان محکوم شده است. پریسا رفیعی فعال صنفی و دانشجوی هنر های زیبا دانشگاه تهران عصر روز مورخ ۶ اسفندماه سال جاری در مقابل درب قدس دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این فعال دانشجوئی در تاریخ ۲۸ اسفند ماه سال گذشته با قید وثیقه از از زندان اوین آزاد شده بود . پیش از این صفیه قرهباغی، خاله پریسا رفیعی، از ضابط پرونده نقل کرده بود که خواهرزادهاش به خاطر «همکاری نکردن» از حقوقش محروم میشود. حکم هفت سال زندان در حالی برای این دانشجو صادر شده که در ماههای گذشته صدور احکام سنگین زندان برای تعدادی از دانشجویان اعتراضات دانشجویی را به دنبال داشته است.
در همین حال مجید سرسنگی، معاون فرهنگی وزیر علوم، روز شنبه گفت که دادگاه ۲۵ دانشجوی دانشگاه تهران که همزمان با اعتراضهای سراسری دیماه بازداشت شده بودند، تشکیل شده و ۲۰ دانشجوی دیگر منتظر برگزاری دادگاه هستند.
۶۸ تشکل دانشجویی در ایران در مردادماه با انتقاد شدید از احکام صادرشده علیه دانشجویان اعلام کرده بودند که اجازه نخواهند داد بار دیگر «تمامیتخواهان» آزادی را نشانه بروند.
پیش از آن نیز ۱۲۵ تن از استادان دانشگاههای مختلف ایران در نامهای خطاب به حسن روحانی، نسبت به بازداشت و احکام صادرشده برای دانشجویان در ماههای اخیر اعتراض کرده و خواستار «حمایت» وی از دانشجویان شده بودند.
حسن روحانی در رقابتهای انتخاباتی سال ۹۲، وعده بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه و از بین بردن «فضای امنیتی» در دانشگاهها را مطرح کرده بود.
با این همه، گروههای مختلف دانشجویی در سالهای اخیر بارها به «امنیتی ماندن» فضای دانشگاهها و «ستاره دار شدن» دانشجویان اعتراض کردهاند.
در اعتراضات اخیر که بعضا با عنوان «اعتراضات دیماه» از آن یاد میشود، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند.
طی این اعتراضات در سراسر ایران دستکم ۲۵ تن کشته شدند، بر اساس اعلام منابع رسمی اعتراضات در بیش از ۸۰ شهر برگزار شد، حدود پنج هزار نفر از جمله حداقل یکصد دانشجو نیز بازداشت شدند.
برخی از بازداشتشدگان با تودیع وثیقه و تا هنگام برگزاری جلسهی دادگاه آزاد شدهاند و برخی از آنها به زندان منتقل شدهاند. با این حال کماکان از سرنوشت و یا محل نگهداری شماری از بازداشتیها اطلاع دقیقی در دست نیست.
نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات طی روزهای نهم تا چهاردهم دی ماه، بیش از چهل تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی را در سراسر کشور بازداشت کردهاند.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دوران مبارزات انتخاباتی اش گفت قرار است دانشگاه را به جای امنیتی کردن، برای استاد و دانشجو امن کند، روحانی در مراسم معرفی وزیر آموزش و پرورش جدیدش به مجلس در هفتم آبان ۱۳۹۶ نیز دوباره بر دانشگاه امن به جای دانشگاه امنیتی تاکید کرد و گفت:«هر چه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ درباره محیط دانشگاهها، امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاهها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و برای استاد مطرح شد، همچنان رییسجمهور و دولت دوازدهم به عهد خود وفادار خواهد بود. من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد.»