محکومیت محمدعلی زحمت کش, فعال صنفی فرهنگیان شیراز به دو سال حبس و تبعید
محمدعلی زحمتکش، فعال صنفی معلمان، روز دوشنبه ۸ بهمن ماه توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به دو سال حبس تعزیری و یک سال تبعید به شهرستان ارسنجان محکوم شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۸ بهمنماه ۹۷، محمدعلی زحمتکش، فعال صنفی معلمان ساکن شیراز، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر به دو سال حبس تعزیری و یک سال تبعید به شهرستان ارسنجان محکوم شد. اتهامات مطروحه علیه این معلم “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی” عنوان شده است. این فعال صنفی همزمان با دور دوم تحصن اعتراضی فرهنگیان که در تاریخ ۲۲ و ۲۳ آبان ماه سالجاری برگزار شده بود به همراه ۱۲ تن دیگر از فعالان صنفی فرهنگیان بازداشت شده بود. بنقل از یک منبع نزدیک به این فعال صنفی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن تائید خبر محکومیت این فعال صنفی گفت: “اتهامات عنوان شده در این جلسه دادگاه که به ریاست قاضی ساداتی برگزار شده بود، “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی” بوده است و حضور در تجمعات معلمان شیراز و تهران نیز دیگر موضوعی بوده که در این جلسه به آن پرداخته شده است”. به گفته این منبع مطلع، بر اساس این دادنامه محمدعلی زحمتکش باید در دوران تبعید پس از حبس به صورت روزانه خود را به ضابط قضایی این پرونده که اطلاعات سپاه ارسنجان بوده معرفی کند.
لازم به اشاره است که دور دوم تحصن سراسری معلمان طی روزهای ۲۲ و ۲۳ آبانماه به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در شهرهای مختلف کشور صورت گرفت که در جریان آن تا کنون ۱۴ تن از معلمین و فعالین صنفی معلمان در استانهای خراسان شمالی، فارس، مرکزی، کردستان و خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
دور اول تحصن اعتراضی فرهنگیان طی روزهای ۲۲ و ۲۳ مهرماه ۹۷ فرهنگیان سراسر کشور از جمله در استانهای “کرمان، لرستان، خوزستان، کرمانشاه، اصفهان، کردستان، البرز، همدان، فارس، زنجان، قم، مازندران، تهران، خراسان شمالی، ایلام، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، گیلان و هرمزگان” دست به تحصن زده و ضمن خودداری از حضور در کلاسهای درس خواستار برآورده شدن مطالبات صنفی خود شده بودند.
همزمان با آغاز دور دوم تحصن اعتراضی فرهنگیان, حقوق بشر در ایران روز ۲۲ آبان ماه نیز از نخستین روز تحصن معلمان کشور در استانهای کردستان، بوشهر، یزد، تهران، مازندران، البرز، کرمانشاه، همدان، اصفهان، اردبیل، آذربایجان شرقی، فارس، چهارمحال و بختیاری، گیلان، قزوین و خوزستان خبر داده بود.
ازجمله مطالبات فرهنگیان در این تحصن توقف پروندهسازی برای معلمان و آزادی معلمان زندانی بوده است، هرانا پیشتر در گزارشی به بررسی جامع وضعیت معلمانی که برای استیفای حقوق صنفی خود در عین حفظ استقلال از دستگاه حاکمه تلاش کرده و بسیاری از آنان متحمل حبس، اخراج و تبعید شدهاند، پرداخته بود.