شنبه , ۲۰ خرداد , ۱۴۰۲
شنبه, ژوئن 10

محکومیت مسعود دارسنج به حبس تعزیری

0
86

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان بوکان با صدور دادنامه ای مسعود دارسنج را به حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مسعود دارسنج، اهل شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، پس از محاکمه در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ آن شهرستان، به تحمل ۲ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. 

براساس این گزارش، مبنی حکم صارده بر علیه مسعود دارسنج (عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام)، (شرکت در اعتراضات و ارسال فیلم و اخبار برای رسانه‌های معاند)، (شعارنویسی و پخش اعلامیه) عنوان شده اما از مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به اشاره است، مسعود دارسنج، در تاریخ ۲۵ دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه مرکزی یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجویی و بازپرسی حدود ۱ ماه بعد با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان آزاد شد. 

اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی است که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی، سرکوب و ارعاب گسترده بر علیه شهروندان را محکوم کرد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هاصدور حکمهمکاری با احزاب کورداحزاب کرد مخالف نظاماحزاب کرد نخالف نظامهمکاری با احزاب کورد مخالف جمهوری اسلامیشهرستان بوکان آذربایجان غربیهمکاری با احزاب کرددادگاه کیفری۲ بوکانمحاکمهشهروندان کردتبلیغ علیه نظام به نفع احزاب کرد مخالف نظامعضویت در احزاب کوردمسعود دارسنجشهرستان بوکان استان آذربایجانغربیدادگاه کیفری ۲ بوکانشهروندان کوردهمکاری با احزاب کوردیصدورحکمهمکاری با احزاب کورد مخالف نظامسرکوبگری احزاب کوردشعبه ۱۰۱دادگاه کیفری۲مسعوددارسنجشهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربیزندانیان سیاسیارتباط با احزاب کوردیشعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲عضویت در احزاب کرد مخالف نظامسرکوب احزاب کردشهرستان بوکان آذربایجانغربیشعبه۱۰۱دادگاه کیفری۲ بوکاناحزاب کورداستان آذربایجان غربیاحزاب کورد مخالفاحزاب کرد سیاسی در ایراناحزاب کورد مخالف جمهوری اسلامیشعبه۱۰۱ دادگاه کیفری۲شعبه۱۰۱دادگاه کیفری۲بوکانارتباط با احزاب کوردسرکوب احزاب کوردهمکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظامشعبه۱۰۱دادگاه کیفری ۲شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفریشعبه۱۰۱دادگاه کیفری ۲ بوکانزندانی سیاسیاحزاب کرداحزاب کورد سیاسیسرکوب احزاب کورد مخالف نظامهمکاری با احزاب کرد مخالف نظامشعبه۱۰۱دادگاه کیفری۲شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری۲شعبه۱۰۱ دادگاه کیفری۲ بوکانحبس تعزیریاحزاب کوردی در ایرانکردستان احزاب کوردیاحزاب کرد مخالفاقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با احزاب کرد مخالف نظامشعبه۱۰۱ دادگاه کیفری ۲شهرستان بوکان استان آذربایجان غربیشعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری۲ بوکان

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: