جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

محکومیت ۴ شهروند اهل شهرستان اشنویه به ۸ سال حبس/ سند

0
221

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۱، قاضی نجف زاده، رئیس شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه با صدور دادنامه ای عباس هاشم‌ پور، خلیل مرادی، ابراهیم قهرمانی و بهرام جعفری حسنلویی را به حبس محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، خلیل مرادی گچلار – فرزند: حسین بابا، ابراهیم قهرمانی ـ فرزند: مصطفی، عباس هاشم پور ـ فرزند: کریم، بهرام جعفری حسنلویی – فرزند: جعفر، چهار شهروند اهل شهرستان اشنویه از توابع استان آذربایجان غربی، توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی نجف زاده، هر یک به تحمل ۲ سال حبس با طول مدت تعلیق ۴ ساله محکوم شدند. 

براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه که به فرامرز نوری آلاگوز، وکیل مدافع این ۴ شهروند ابلاغ شده هر یک از این افراد به اتهام (اقدام علیه امنیت ملی از طرق عضویت در گروهک های مخالف نظام) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند اما با استناد به ماده ۴۶ قانون آئین دادرسی کیفری اجرای احکام حبس این شهروندان به مدت ۴ سال تعلیق شده است. 

لازم به اشاره است، جلسه سوم دادرسی به پرونده عباس هاشم‌ پور، خلیل مرادی، ابراهیم قهرمانی و بهرام جعفری،‌ در تاریخ ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۱،‌ توسط قاضی نجف زاده، رئیس شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه برگزار شده بود. 

جلسات اول و دوم دادرسی به اتهامات عباس هاشم‌ پور، خلیل مرادی، ابراهیم قهرمانی و بهرام جعفری،‌ پیش از این توسط شعبه دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی نجف زاده برگزار و بخشی از دفاعیات متهمان پرونده اخذ شده بود. 

عباس هاشم پور،‌ در تاریخ ۷ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیت در شهرستان اشنویه بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طب مراحل بازجویی در تاریخ ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد. عباس هاشم پور، پیش از این هم سابقه بازداشت و محکومیت کیفری به واسطه فعالیت های مسالمت آمیز خود را دارد. 

همچنین،‌ خلیل مرادی، ابراهیم قهرمانی و بهرام جعفری،‌ هم اوایل مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان اشنویه بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۱،‌با تودیع وثیقه آزاد شدند. 

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هاحبس تعلیقیهمکاری با احزاب کوردسرکوب شهروندان کردشعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیههمکاری با احزاب کورد مخالف جمهوری اسلامیصدور حبسشعبه۳دادگاه انقلابفرامرز نوریشهروندان کورد در ایرانهمکاری با احزاب کوردیکردستان احزاب کوردیعباس هاشم پورسرکوب شهروندان کرد در جمهوری اسلامیمحکومیت حبس تعزیریخلیل مرادی گچلارفرامرز نوری وکیل دادگستریاحزاب کوردارتباط با احزاب کوردیاحزاب کرد مخالف نظامبهرام جعفریعضویت در احزاب کوردمحکومیت تعلیقیخلیل مرادی کچلارارتباط با احزاب کوردسرکوب شهروندان کرد در ایراناحزاب کورد مخالف نظامهمکاری با احزاب کورد مخالف نظامسرکوبگری احزاب کوردشعبه۳دادگاه انقلاب ارومیهخلیل مرادی گجلاراحزاب کوردیهمکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظامسرکوب شهروندان کرد ایراناحزاب کرد در ایرانخلیل مرادی کجلارحبس تعزیریاحزاب کردمحاکمه شهرونداناحزاب کورد مخالفهمکاری با احزاب کرد مخالف نظامشعبه۳ دادگاه انقلاب ارومیهابراهیم قهرمانیبهرام جعفری حسنلوییدادگاه انقلابشهروندان کرد در ایراناحزاب کورد سیاسیسرکوب احزاب کورداحزاب کوردستانشعبه ۳دادگاه انقلاب ارومیهخلیل مرادیبهرام جعفری حسنلوئیاقدام علیه امنیت ملیاحزاب کوردی در ایرانسرکوب شهروندان کوردسرکوب احزاب کورد مخالف نظاماقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با احزاب کرد مخالف نظامصدور حبس تعلیقیقاضی نجف زادهفرامرز نوری آلاگوز

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading