مخالفت مقامات قضایی با اعطای مرخصی به سهیل عربی، زندانی عقیدتی محبوس در اوین
سه شنبه, ۲۳ شهریور, ۱۳۹۵
0
289
لینک کوتاه:
کد خبر: ۳۳۳۸
سهیل عربی، زندانی عقیدتی، در سومین سال از دوران محکومیت خود، محروم از حق مرخصی در زندان اوین نگهداری می شود.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، مقامات قضایی با اعطای مرخصی به سهیل عربی، زندانی عقیدتی و فعال فیس بوکی مخالفت به عمل می آورند؛ این در حالی است که این زندانی عقیدتی در مدت حبس دو سال و هشت ماهه خود از حق مرخصی محروم بوده است.
سهیل عربی، در دیماه ۱۳۹۲ با اعلام جرم قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر و به مدت دو ماه در بند سپاه در زندان اوین تحت بازجویی و فشار قرار گرفت.او تا کنون در دادگاه های متعددی به دلیل محتوای مطالب منتشرشده در
صفحه فیسبوک خود و سایر صفحاتی که به همراه دیگران، ادمین (سرپرست) آنها بوده، محاکمه شده است.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب سهیل عربی را به دلیل «توهین به رهبر جمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام» به سه سال حبس تعزیری و شعبه ۱۰ دادگاه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت، او را به دلیل «توهین به مقامات» به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم کردهاند.
وی هم چنین به اتهام «سب النبی» از سوی شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان به اعدام محکوم شد که این حکم اعاده دادرسی به ۹۰ ماه زندان و دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی تبدیل گشت.
لازم به ذکر است که در قانون جدید پیش بینی شده است که اگر متهمی به دادنامه بدوی اعتراض نکند و تسلیم رای دادگاه شود، دادگاه می تواند در جلسه ای تا یک چهارم از مجازات او را کاهش دهد. با توجه به تمکین وی نسبت به این حکم به ۷۸ ماه زندان و دو سال تحقیقات مذهبی تقلیل یافته است.
شایان ذکر است که وی در طول دو سال موظف است ۱۳ جلد کتاب در حوزه دین شناسی، مذهب شناسی و رفع شبهات دینی را بخواند و از بخش های هر کتاب خلاصه ای تهیه کند. همین طور باید در تماس با موسسه «راه حق» و پژوهشکده امام خمینی قرار بگیرد و پرسش های خود را مطرح کند. او به عنوان تکلیف هر ماه تمام پرسش ها، پاسخ ها و خلاصه کتاب هایش را باید به دادگاه ارائه کند.
این زندانی عقیدتی هم اکنون سی و سومین ماه حبس خود را در بند ۳۵۰ زندان اوین سپری می کند.
سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی است که با تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر, میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونها در زمینه افشای موارد نقض حقوق بشر در ایران فعالیت میکند. این مجموعه، که از فعالین حقوق بشر مستقل تشکیل شده در مرداد سال ۱۳۹۴ مصادف با آگوست سال ۲۰۱۵ میلادی فعالیت خود را آغاز کرده است. جنبش های اجتماعی پرشور در ایران ، از جمله جنبش های زنان، دانشجویان ،کارگران، شجاعانه در یک فضای غیر آزاد و غیر دموکراتیک فعالیت می کنند و تحت فشارهای امنیتی شدیدی قرار دارند. فعالین حقوق بشر در ایران از همبستگی و توجه بین المللی استقبال کرده و به فوریت به آن نیاز دارند و این فعالیتها برای حمایت موثرتر جامعه مدنی بین المللی و نهادهای بین دولتی باید تقویت و تحکیم شوند.