
حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲ خرداد اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دادگاه رسیدگی به پرونده دو پایگاه خبری مطبوعاتی در شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ استان تهران برگزار شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از میزان، امروز سه شنبه ۲ خرداد ماه ۱۴۰۲، مدیران مسئول پایگاههای خبری دیدبان و تیتر برتر، توسط شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ استان تهران به ریاست قاضی کریمی محاکمه شدند.
احمد مومنی راد از اعضا هیئت منصفه نیز در خصوص نتیجه نظر مشورتی هیئت منصفه در این دادگاه اظهار کرد:”در پرونده پایگاه خبری دیده بان با اتهام نشر اکاذیب، اعضای هیئت منصفه به اتفاق آراء، مدیر مسئول پایگاه خبری دیده بان را مجرم البته به اتفاق آراء وی را مستحق تخفیف دانستند.”
مومنی راد در خصوص پرونده دوم مورد رسیدگی در دادگاه رسیدگی به جرائم مطبوعاتی و سیاسی، گفت: “در پرونده پایگاه خبری تیتر برتر، مدیر مسئول آن محاکمه شد و اعضاء هیئت منصفه بعد از استماع مطالب ارائه شده در خصوص دفاع این پایگاه خبری از اتهام نشر اکاذیب رسانهای، وارد شور شدند و هیئت منصفه با اکثریت قریب به اتفاق آراء، مدیرمسئول پایگاه خبری تیتر برتر را مجرم دانستند.”
لازم به اشاره است، احکام صادره توسط قاضی کریمی، رئیس شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ استان تهران طی روزهای پیش رو به متهمان این ۲ پرونده مطبوعاتی ابلاغ خواهد شد.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.