پنج شنبه , ۱۱ خرداد , ۱۴۰۲
پنج‌شنبه, ژوئن 1

مسعود اسلامی نسب، زندانی سیاسی آزاد شد

0
62

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۴خرداد ماه ۱۴۰۲، مسعود اسلامی نسب(بختیاری)، از معترضان بازداشت شده در اعتراضات ۱۴۰۱، از زندان اوین آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مسعود اسلامی نسب(بختیاری)، متولد: ۱۵ فروردین ماه ۱۳۷۵، ساکن تهران، از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین آزاد شد. وی در مراحل دادرسی ابتدا با اتهام (محاربه و جرح عمدی مامور دولت هنگام انجام وظیفه) بازداشت شد اما با توجه به فقدان شواهد از بابت اتهام مذکور تبرئه و با اتهامات دیگر محکوم به حبس تعزیری شده بود. 

به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آزادی مسعود اسلامی نسب (بختیاری)، پس از اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی صورت گرفته است.”

لازم به اشاره است، در تاریخ ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱، ماموران وزارت اطلاعات با یورش به منزل پدری مسعود اسلامی نسب و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی وی را به اتهام (محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد به روی ماموران امنیتی هنگام انجام وظیفه) بازداشت و به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل کردند. 

پیشتر یک منبع مطلع در تشریح اعترافات اجباری گرفته شده از مسعود اسلامی نسب گفته بود:”در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱، وقتی وی را برای بازسازی صحنه جرم منتقل کرده بودند با اعلام اینکه از مسعود اسلامی نسب در فیلم دوربین های مداربسته لحظه کشیدن و زدن چاقو به مامور نیروی انتظامی ثبت شده است او را به محل مورد نظر منتقل کردند اما هنگام بررسی دوربین های مداربسته هیچگونه مدرکی مبنی به بر این مساله مشهود نبود و پس از پرس و جور کردن از کسبه محل مورد نظر همگی اعلام می کنند در زمان مورد نظر چنین اتفاقی رخ نداده است و مجددا وی را به سلول انفرادی منتقل می کنند و پس از رو در رو کردن مسعود اسلامی نسب با ماموری که با چاقو هدف قرار گرفته بود اعلام کرد که شخصی که به من آسیب زده مسعود نبوده و همین امر موجب شد تا در اولین جلسه دادگاه پرونده (محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد به روی ماموران امنیتی هنگام انجام وظیفه)‌ منع تعقیب بشود.” 

این منبع مطلع در خصوص روند حقوقی پرونده مسعود اسلامی نسب به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود:”پس از صدور منع تعقیب برای مسعود از بابت اتهام (محاربه) سپس پرونده او با اتهامات (تخریب و تحریق)، (حمل سلاح سرد – چاقو)، (عضویت در گروه های مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور)، (اجتماع و تبانی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران محاکمه و در مجموع به تحمل ۲۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان تهران و تبرئه وی از اتهامات اول تا سوم فقط از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به ۷ سال حبس تعزیری و ۴ سال تبعید کاهش پیدا کرد. 

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو مشروط) برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریورماه تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.

در این بخشنامه آزادی زندانیان و افراد بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای(جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (مرتبط شاکی خصوصی) نباشد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: