درنده آزادی اطلاع رسانی از سال ۱۳۶۸ جانشین ایتالله خمینی از سال ۱۳۶۸، پیش از آن ریئس جمهور اسلامی ایران در سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۸ . روش عمل: آزارگری تداوم دار یکی از بنیانگذاران رژیم جمهوری اسلامی ایران و به این عنوان یکی از معماران نظام سرکوب و سانسور حاکم بر ایران از سال ١٣٥٧، جانشین آیتالله خمینی در سال ١٣٦٨. از فردای برقراری نظام جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه، شرع قانون شده است و به این بهانه آزادی اطلاع رسانی و بیان محدود و خبرنگاران سرکوب میشوند. ایران در سالهای ولایت علی خامنهای همواره یکی از زندانهای بزرگ جهان برای روزنامهنگاران بوده است. با راه اندازی « اینترنت حلال» که با تشکیل شورا و نهادهای متعدد و تحت مسئولیت ولی فقیه و ماموراناش همراه است، کنترل بر شبکه های اجتماعی بیشتر و آپارتاید دیجیتالی بر مردم ایران تحمیل شده است. شهروندخبرنگاران و شهروند وبنگاران در ایران که شماری قابل توجه است، تحت نظر و کنترل قرار دارند. بسیاری از حرفهکاران رسانهها به شکل مداوم احضار و تهدید و یا در وضعیت نابسامان زندانی میشوند. آمار : از سال ١٣٦٨ بیش از ٥٠٠ روزنامهنگار و شهروند وبنگار محاکمه و محکوم شدهاند. بیش از ٥٠٠ تن از آنها مجبور به ترک کشور شدهاند. از آغاز سال میلادی ٢٠١٦، (دی ماه ١٣٩٥) دستکم ٤٠ روزنامهنگار احضار، ١٥ تن از آنها به زندان محکوم شدهاند. هماکنون در این کشور بیست چهار روزنامهنگار و شهروند وبنگار در زندان بسر میبرند.
بازوی نظامی : سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
هدف مورد علاقه : روزنامه نگاران مستقل
گفتمان رسمی : دفاع از نسبیت فرهنگی و مذهبی در تاریخ 12 شهریور ۱۳۷۷ : « برخی افراد از آزادیهای تازه به دست آمده مطبوعاتی سخن گفتهاند که به نظر من سخنی غیر واقعی است، زیرا مطبوعات در سالهای گذشته نیز آزاد بودهاند و حتی گاهی در مورد اصول انقلاب نیز هر چه میخواستند، مینوشتند و هیچ کس هم متعرض آنها نمیشد، اما عدهای که در گذشته به خاطر پروندههای ناپاک خود و به خاطر کینه به انقلاب و امام سر در لاک خود کرده بودند، اکنون بر اساس یک تحلیل غلط از حضور سی میلیونی مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، وارد میدان شدهاند، در حالی که این سی میلیون رأی، دلیل بارزی بر تثبیت نظام بود و یکی از افتخارات نظام این است که 18 سال پس از پیروزی انقلاب، نزدیک به 90 در صد واجدین شرایط، وارد میدان انتخابات شدند. »
آیت الله خامنه ای در اردیبهشت ١٣٧٩ دستور با « پایگاه دشمن خارجی در داخل کشور» خواندن رسانهها،حمله به مطبوعات اصلاحطلب منتشر شده در فردای انتخاب محمد خاتمی به ریاست جمهوری ایران، در سال ١٣٧٦ را صادر کرد. از آن پس بیش از ٣٠٠ رسانه توقیف و دهها هزاران صفحه بر روی اینترنت سانسور شده است، این سرکوب رسانههای جدید و شبکههای تلویزیونی ماهوارهای را هم که در خارج از ایران پخش میشوند، هدف قرار داده است. امتیاز بدست آمده : جمهوری اسلامی ایران در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز در سال 2016 از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١٦٩ قرار دارد. این کشور از آغاز انتسار این ردهبندی همواره در رتبههای پایینی جدول بوده است.