سه شنبه , ۱۱ مهر , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, اکتبر 3

کشف ۲ قلاده توله خرس بلوچی در گناباد و بازداشت یک قاچاقچی در همین زمینه

0
233

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، دو قلاده توله خرس بلوچی در شهرستان گناباد از یک دستگاه اتوبوس بین شهری توقیف شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از دیدبان ایران،‌ امروز جمعه ۱۹ خردادماه ۱۴۰۲، محمد یوسف‌نژاد، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست گناباد از کشف دو توله خرس سیاه بلوچی در یکی از اتوبوس‌های مسافربری در این شهرستان خبر داد.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان گناباد در تشریح این خبر گفت:”این دو توله خرس سیاه بلوچی صبح امروز توسط نیروهای ایست و بازرسی شهید سالاری گناباد از یک اتوبوس مسافربری کشف شد که بلافاصله نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان در محل حضور یافته و هماهنگی‌های لازم به عمل آمد.”

وی تصریح کرد:”طی هماهنگی‌های به عمل آمده با اداره کل و سازمان حفاظت محیط‌زیست و دستگاه قضایی این دو توله خرس سیاه بلوچی هم اکنون در حال برگرداندن به زیستگاه اصلی‌شان سیستان و بلوچستان هستند.”

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان گناباد خاطرنشان کرد:”متخلفین با دستور دادستان شهرستان گناباد بازداشت و در این رابطه پرونده قضایی تشکیل و اتوبوس نیز توقیف و به پارکینگ انتقال داده شد.” 

جداسازی اجباری حیوانات از مناطق اصلی زندگی طبیعی و یا از مادر و پدرشان از منظر اسناد بین المللی محیط زیست به مثابه نقض حقوق حیوانات و حتی نقض کنوانسیونهای زیست محیطی است. 

شکار غیرمجاز و آسیب رساندن به حیات وحش و محیط زیست مستوجب مجازات است و در اسناد بین المللی حقوق بشر هم بر حفاظت از حیات وحش، گونه های جانوری و گیاهی تاکید شده است. 

تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بین‌المللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد می توان به چند نمونه شامل؛ اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتو، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ اشاره کرد.

برهمین اساس، اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسیده است. 

همچنین، در هدف پانزدهم سند ۲۰۳۰ یونسکو، بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است اما در ایران، اجرای اهداف مطروحه در سند ۲۰۳۰ یونسکو، در پی مخالفت علی خامنه ای، علیرغم اینکه در دولت وقت، اجرای آن تائید هم شده بود از دستور کار خارج شد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: