چهارشنبه , ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, می 31

گزارشی از وضعیت فرهاد چهره سا، زندانی عقیدتی

0
67

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۳ خرداد ماه ۱۴۰۲، فرهاد چهره آسا، زندانی عقیدتی دوران حبس تعزیری خود را در زندان اوین سپری می کند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۳ خرداد ماه ۱۴۰۲،‌ فرهاد چهره سا، ساکن تهران و زندانی عقیدتی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین در حالی سپری کردن بخشی از مجموع حبس تعزیری ۸ ساله خود است. این زندانی عقیدتی از دیگر متهمان پرونده یوسف مهرداد و سید صدرالله فاضلی زارع که پیشتر در زندان مرکزی اراک اعدام شدند که به همراه ۴ تن دیگر به حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی محکوم شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”فرهاد چهره سا، از حدود ۳ سال قبل (۳۵ ماه و ۱۵ روز) پیش در زندان مرکزی اراک بود و اسفند ماه ۱۴۰۱ بنا به درخواست خودش برای سپری کردن ادامه حبس به زندان اوین منتقل شد.” 

لازم به اشاره است، فرهاد چهره سا، در تاریخ خرداد ماه ۱۳۹۹ به عنوان متهم ردیف سوم به همراه محمد زهره وندی، یوسف مهرداد، سید صدرالله فاضلی زارع، اکرم صفایی توانا، علی محمدفلاح رشکلا و کبری ایمانی، توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات استان مرکزی و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به زندان مرکزی اراک منتقل شد. 

با آغاز مراحل دادرسی، فرهاد چهره سا، در بخش اول پرونده قضایی خود توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ استان مرکزی به همراه علی محمدفلاح رشکلا، محمد زهره وندی، اکرم صفایی توانا و کبری ایمانی، از بابت اتهامات (توهین به مقدسات اسلامی در فضای مجازی)، (جعل داده‌های رایانه‌ای)، (نشر اکاذیب به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی) و (استفاده از اسناد سجلی دیگری به صورت غیرمجاز)، محاکمه شد و فرهاد چهره سا در مجموع به تحمل ۸ سال حبس تعزیری و پرداخت ۲۵ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد و علی محمدفلاح رشکلا، محمد زهره وندی، اکرم صفایی توانا و کبری ایمانی هم از پس از تبرئه از برخی اتهامات فقط به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. 

فرهاد چهره سا، در بخش دوم از همین پرونده توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان مرکزی به همراه یوسف مهرداد و سید صدرالله فاضلی زارع، به اتهام (تشکیل گروه و دسته به قصد بر هم زدن امنیت کشور) محاکمه و هر یک به تحمل ۸ سال حبس تعزیری شدند و با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی تحمل ۶ سال حبس تعزیری برای هر یک از این افراد لازم به اجرا شد. 

یوسف مهرداد و سید صدرالله فاضلی زارع، در بخش دیگری از این پرونده توسط شعبه دادگاه کیفری ۱ استان مرکزی به ریاست قاضی مهراندیش از بابت اتهام (سب النبی)، (توهین به قرآن در فضای مجازی از طریق آش زدن آن) به اعدام محکوم شدند و پس از رد درخواست فرجام خواهی در دیوان عالی کشور احکام اعدام این ۲ نفر در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، در زندان مرکزی اراک اجرا شد

سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و ابهامات گسترده در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از مواردی بوده که بعنوان اعتراض در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی، سرکوب و ارعاب گسترده بر علیه شهروندان را محکوم کرد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هازندانی عقیدتینقض حقوق شهروندیاستان مرکزیمحاکمه شهرونداناندرزگاه۸زندان اوینصدراله فاضلی زارعسید صدرالله فاضلیعلی محمدفلاح رشکلاحقوق بشر در ایرانمحاکمهحقوق شهروندی در ایرانحقوق بشر ایرانمحکومیت کیفریفرهاد چهره ساسید صدراله فاضلیعلی محمدفلاححکم اعدامپرونده سازیزندانیان عقیدتیزندان ارکفرهادچهره ساصدرالله فاضلیمحمدزهره وندیبازجویینقض حقوق بشرزندان اراکاندرزگاه۸ زندان اوینیوسف مهردادآتیئستصدراله فاصلیحبس تعزیریفعالان فضای مجازیفعال فضای مجازیاندرزگاه هشت زندان اوینسید صدرالله فاضلی زارعبی خداصدراله فاضلیدادگاه انقلابزندانیان سیاسیاندرزگاه ۸ زندان اویندادگاه کیفری دوسید صدراله فاضلی زارعبی خدایانکبری ایمانیزندان اوینزندان مرکزی اراکسب النبیدادگاه کیفری۲سیدصدرالله فاضلی زارعزاراکاکرم صفایی توانازندانی سیاسیمجازات اعداماراکدادگاه انقلاب اراکزندانیان سیاسی و عقیدتی در ایرانصدرالله فاضلی زارعاندرزگاه ۸زندان اوینمحمد زهره وندی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: