
حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، کارگران شاغل در شهرداری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد از پرداخت نشدن مطالبات معوقه مزدی خود ناراضی هستند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، کارگران شاغل در شهرداری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد که در واحدهای فضای سبز و پاکبانی مشغول به کار هستند از پرداخت نشدن ۵ الی ۶ ماه حقوق ماهیانه خود خبر دادند.
این کارگران که بصورت نیروهای پیمانکار در شهرداری یاسوج فعالیت می کنند در تشریح وضعیت خود گفتند:”۵ تا ۶ ماه حقوق طلبکاریم به همین دلیل از مسئولان درخواست داریم حداقل بخشی از مطالبات عقب افتاده ما را بپردازند.”
کارگران شهرداری یاسوج افزودند:”همه مسئولان از وضعیت کارگران و مشکلات مالی شهرداری یاسوج باخبرند و میدانند که شهرداری امکان دریافت طلبهای معوقه خود را بابت عوارض از برخی نهادهای دولتی و خصوصی و حتی برخی اشخاص حقیقی ندارد بنابراین باید کمک کنند این مطالبات هرچه سریعتر پرداخت شود.”
کارگران شهرداری یاسوج خواستار آن هستند تا مدیریت شهر در مقام کارفرمای اصلی چارهای برای پرداخت دستمزد نیروی کار شهرداری بیندیشد.
آنها میگویند:”اگر قرار است مشکلات استمرار داشته باشد ما کارگران چارهای جز در پیش گرفتن اعتراضات صنفی نخواهیم داشت. و در صورت بیتوجهی به مشکلاتمان، تصمیم داریم اسامی ارگانها، نهادهای دولتی و برخی اشخاص حقیقی بدهکار عوارض شهرداری یاسوج را رسانهای کنیم.”
فقر و محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان ایران در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک، مسکن، پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگر تاکید شده است.
همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای سند برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان اجرای آن به کلی از دستور کار خارج شد.