پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

آمار گرسنگان در ایران تکان دهنده است

0
865

gorosnegan.jpgمعاون وزیر کار گفته بود در ایران دو میلیون گرسنه وجود دارد. یک نماینده مجلس می‌گوید این آمار “واقعا تکان‌دهنده” است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس معتقد است با این تعداد گرسنه، تعداد کل محرومان در ایران باید خیلی بیشتر باشد.

به گزارش حقوق بشر در ایران ، احمد میدری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشستی زیر عنوان “بودجه ۹۷ تشدید یا کاهش فقر؟” گفته که دولت محمد خاتمی هنگامی کار خود را آغاز کرد که ۳۲ درصد از مردم ایران زیر خط فقر قرار داشتند و در پایان دو دوره میزان فقر به ۱۸ درصد رسید. میدری خاطرنشان کرد که در آغاز دولت یازدهم بار دیگر میزان فقر در ایران به ۳۰ درصد افزایش یافته بود. حسن روحانی یکی از اهداف دولت دوازدهم را ریشه کردن فقر مطلق عنوان کرده است. معاون وزیر کار می‌گوید مطابق برآوردهای داخلی و بین‌المللی بین ۲ تا ۴ درصد مردم ایران دچار فقر شدید هستند، به این معنا که قادر به سیر کردن شکم خود نیستند. از این وضعیت با عنوان “فقر خشن” نیز یاد می‌شود.

۲ تا ۵ میلیون گرسنه

احمد میدری چندی پیش تعداد “گرسنگان” در ایران را حدود دو میلیون نفر اعلام کرده بود. برخی از کارشناسان اقتصادی، از جمله حسین راغفر، معتقدند این آمار خوش‌بینانه است و تعداد افرادی که در فقر شدید به سر می‌برند به ۵ میلیون نفر می‌رسد.

مسعود رضایی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نسبت به دقت آمار میدری ابراز تردید می‌کند و در عین حال می‌گوید اگر تعداد گرسنگان این قدر زیاد باشد “قطعاً عدد کل محرومان خیلی بزرگ‌تر خواهد بود”.

بیشتر بخوانید: اعتراض‌ به فقر و استبداد مذهبی به دیگر شهرهای ایران سرایت کرد
رضایی با انتقاد از مرکز آمار ایران به “اعتماد آنلاین” گفت: «قبل از هر چیز مشکل ما در تعریف شاخص‌هاست. یعنی ما در تعریف دقیقن نمی‌دانیم بیکار به چه معناست و همین دلیل اعلام آمارها متفاوت است.»

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که در بحث گرسنگی نیز همین معضل وجود دارد می‌پرسد: «کسی که غذای روز خود را ندارد گرسنه می‌نامند یا فردی که حقوق ماهیانه‌اش کفاف زندگی را نمی‌دهد گرسنه نامیده می‌شود.»

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading