جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

عثمان مصطفی پور بیست و هفت سال حبس بدون مرخصی

0
628

osman-mostafapor.kampain.info_.jpgعثمان مصطفی پور، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان ارومیه در طی بیست‌وهفت سال حبس به مرخصی نرفته است او در شهریور ۱۳۷۰ در منطقه ترگور ارومیه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به ۳۵ سال حبس محکوم شده است.

به گزارش حقوق بشر در ایران ، حسین احمدی‌نیاز، وکیل پایه یک دادگستری در دیدار با عثمان مصطفی‌پور، یکی از قدیمی‌ترین زندانیان سیاسی در ایران، او را “ماندلای کردستان” نامید و اعلام کرده است: “او شایسته‌ی آزادی است و او را باید نماد استقامت دانست زیرا تحمل ٢٧ سال زندان بدون یک روز مرخصی بسیار بسیار سخت است.” این وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: “او در پاریس و لندن و …. نیست بلکه در کنج زندان تاریک ارومیه است. وقتی توانستم بیست دقیقه با این زندانی سیاسی صحبت کنم، دریایی عجیب از صبر، عظمت و وقار در او دیدم .” حسین احمدی‌نیاز می‌افزاید: “روز پنج‌شنبه دهم اسفندماه، وکالت عثمان مصطفی‌پور نصیب اینجانب شد تا با همکار ارجمندم عثمان مزین، پروسه‌ی دفاع از او را آغاز کنیم.”

این فعال سیاسی کُرد شهریورماه ٧٠ در منطقه‌ی “ترگور” ارومیه بازداشت و بعدها به اتهام “عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون” رژیم به ٢۵ سال زندان تعزیری محکوم شده و اواخر سال ٩٢ نیز پس از ٢٣ سال بازداشت، شعبه یکم دادگاه انقلاب شهر ارومیه به ریاست قاضی “چابُک” حکم زندان عثمان مصطفی‌پور را به ٣۵ سال حبس تعزیری تغییر داد.دستگاه قضایی حکم ده سال حبس برای عثمان مصطفی‌پور را به دلیل درگیری با نیروهای سپاه صادر کرده است.

عثمان در طول دوران زندانش از حق مرخصی محروم بوده و دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی، حتی به وی اجازه شرکت در مراسم ختم عزیزانش را ندادند.

عثمان مصطفی‌پور سال ٩٠ در رنج‌نامه‌ای از بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل، دیدبان حقوق بشر و مجامع جهانی و ملی حقوق انسان و همه انسان‌های آزاد و آزادی خواه و وجدان‌های بیدار در سراسر ایران و جهان درخواست درخواست کرده بود که با تحقیق پیرامون روند دادگاهی و تباه شدن بیست سال از عمر و جوانی وی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اجازه ندهند که جوانان دیگر از این سرزمین چنین عمر و جوانی‌شان را بر اساس ادعا و ادله بی‌اساس تباه شود .

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading