پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

مصادره ملک متعلق به کلیسا به نفع ستاد اجرایی فرمان امام

0
759

92945283_p04l6752-1024x576شعبه سوم دادگاه انقلاب در حکمی شورای کلیساهای جماعت ربانی ایران را به ارتباط با “سازمان جاسوسی سیا” متهم کرد، در پی این حکم روز چهارشنبه ماموران ستاد اجرائی فرمان امام برای تخلیه یک ملک کلیسایی به نام “باغ شارون” که متعلق به شورای کلیساهای جماعت ربانی است، مهلت ۳ روزه‌ای تعیین کردند.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ماده ۱۸، شعبه سوم دادگاه انقلاب تهران، طی حکمی که در تاریخ ۱۳ تیر ماه سال ۱۳۹۴ صادر کرده است، شورای کلیساهای جماعت ربانی ایران را به ارتباط با «سازمان جاسوسی سیا» متهم و دستور مصادره یک باغ را به نفع ستاد اجرائی فرمان امام صادر کرده است. باغ شارون در ولد آباد کرج واقع شده و با مساحت بیش از ۱۰۰۱۷ متر مربع و ارزش مالی نزدیک به ۳ میلیون دلار از اوایل دهه ۵۰ شمسی با هدایای مالی اعضای این مجموعه کلیساها تهیه شده است. باغ مذکور به عنوان محلی برای اردوهای کلیسایی برای کودکان، نوجوانان و خانواده‌های مسیحی از شعب سراسری کلیسای جماعت ربانی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

در حکم صادره توسط دادگاه انقلاب آمده است که: “شورای مذکور یکی از شاخه‌های کلیسایbaagh-sharon-St01-225x300.jpg  فیلادلفای آمریکا بوده که با بودجه آمریکا و به وسیله سازمان جاسوسی سیا برای نفوذ در کشورهای جهان اسلام خصوصاً ایران تشکیل و به فعالیت‌های تبشیری اقدام می‌نماید”.

پس از انتشار خبر رأی دادگاه انقلاب، منصور برجی، مسئول سازمان ماده ۱۸ که بر دفاع از حقوق جامعه مسیحیان ایران متمرکز است، هدف از این فشارها بر کلیساهای پروتستان در ایران را «غیرقانونی قلمداد کردن و فرقه‌ای شمردن مسیحیان انجیلی» دانست که «با بیش از ۶۳۰ میلیون پیرو در سراسر جهان، یکی از گرایش‌های عمده و پذیرفته شده مسیحی هستند». برجی ضمن ابراز نگرانی از لحن حکم صادره افزود: “مسئله مهم فقط مصادره یک ملک توسط یک نهاد حکومتی نیست، بلکه نگرانی اصلی از پیامدهای نگران‌کننده‌ی اتهام وارده برای همه رهبران و اعضای باقیمانده این کلیساست که نه تنها تهدیدی علیه آنها بلکه در بعدی وسیع‌تر تهدیدی برای آزادی دینی در ایران خواهد بود”. وزارت خارجه انگلیس نیز در واکنش به پرسش مطرح شده در پارلمان این کشور درباره مصادره‌ی این ملک کلیسایی تصریح کرده است که “دولت بریتانیا مسائل حقوق بشری از جمله آزار اقلیت‌های دینی را همواره با حکومت ایران در میان می‌گذارد. ما این‌گونه محدودیت‌های اعمال شده و گزارش‌های مربوط به مصادره املاک مسیحیان و نیز تعطیلی مراکز آموزش الهیات را محکوم می‌کنیم، ما از ایران می‌خواهیم که دست از آزار و اذیت اقلیت‌های دینی برداشته و با انجام تعهدات داخلی و بین‌المللی خود، حق آزادی دینی را برای عموم ایرانیان رعایت کند”.

باغ شارون، متعلق به شورای کلیساهای جماعت ربانی ایران در اوایل دهه ۵۰ شمسی خریداری شده است. این شورا ابتدا در سال ۱۳۵۳ و بعد از انقلاب نیز در سال ۱۳۵۸ به عنوان یک نهاد کلیسایی در ایران به ثبت رسمی رسیده است.

کشیش ادوارد هوسپیان، ناظر سابق این شورا در گفتگو با ماده ۱۸ تاکید کرد: “شورا هیچگونه ارتباط تشکیلاتی با کلیساهای جماعت ربانی آمریکا در هیچ دوره‌ای از تاریخ خود، چه قبل و چه بعد از انقلاب نداشته و همواره مستقل از آن بوده است، اشتراک ما با شورای کلیساهای جماعت ربانی دنیا فقط در اعتقادات دینی بوده است”.

در واکنش به اتهام وارده توسط دادگاه انقلاب به کلیساهای جماعت ربانی ایران، دکتر جرج وود، ناظر جهانی این شاخه از مسیحیان پروتستان، طی بیانیه‌ای اظهار کرده است: “ما به نمایندگی از ۶۸ میلیون پیروان کلیسای جماعت ربانی در دنیا ضمن ابراز نگرانی خود از مصادره اخیر باغ و ملک کلیسایی متعلق به شورای کلیساهای جماعت ربانی، خواستار بازگرداندن آن به مالکان قانونی آن هستیم”.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading