پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

محکومیت افشین برزگر جمشیدی, فعال مدنی ساکن تبریز به تحمل حبس تعزیری

0
1239

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲ خرداد ماه ۱۳۹۹, شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز به صدور دادنامه ای, افشین برزگر جمشیدی, شهروند ساکن تبریز را به تحمل حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, طی روزهای گذشته, افشین برزگر جمشیدی, فعال مدنی ساکن تبریز توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب این شهرستان از بابت اتهام “افشای اسناد طبقه بندی شده و ارسال برای سازمان مجاهدین خلق ایران” به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. 

براساس این گزارش, پس از ابلاغ حکم صادره از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز افشین برزگر به حکم فوق اعتراض کرده و پرونده وی به دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی ارجاع شد. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۲۶ شهریور ماه ۱۳۹۸, “افشین برزگر جمشیدی”, پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در بازداشتگاه اطلاعات سپاه تبریز با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. 

این فعال مدنی, در تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۸, در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به محل کار وی بازداشت شد. ماموران امنیتی پس از بازداشت افشین برزگر به محل سکونت وی مراجعه کردند و آن مکان را مورد تفتیش قرار داده و برخی اقلام شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه, هارد دیسک کامپیوتر, چند جلد کتاب و برخی دیگر اقلام شخصی وی را ضبط کرده و به همراه خود برند. 

برزگر پیشتر نیز در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸, جهت اجرای حکم حبس ۸ ماهه خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شد و در تاریخ ۱۳ تیرماه ۱۳۹۸ بطور مشروط از زندان مرکزی تبریز آزاد شد.  

افشین برزگر جمشیدی در تاریخ ۴ شهریورماه ۱۳۹۷ و برای اولین بار  به همراه مادرش “رقیه عزتی عبدالجبار” در منزل شخصی خود بازداشت و در تاریخ ۱۹ شهریورماه با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز، به ریاست قاضی احرار در تاریخ ۲۷ اسفندماه ۱۳۹۷، آقای برزگر جمشیدی را به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام ” به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود. حکم صادره بر علیه افشین برزگر با توجه به گزارش اداره اطلاعات استان آذربایجان شرقی، با استناد تهیه و نصب تراکت و تصاویر و دیوار نویسی و شعارنویسی در سطح شهر تبریز و ارسال تصاویر آن از طریق فضای مجازی به یکی از گروههای اپوزیسیون صادر شده بود.

همچنین “رقیه عزتی عبدالجبار”، مادر آقای برزگر جمشیدی نیز از اتهامات مطروحه تبرئه و قرار منع تعقیب وی در زمستان سال ۱۳۹۷ توسط قاضی داوود حملبر، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز صادر شد. 

لازم به ذکر است, “افشین برزگر جمشیدی” پیشتر نیز در خردادماه ۱۳۹۲ توسط نیروهای امنیتی به مدت دو روز بازداشت و در شهریور همان سال توسط شعبه ۱۰۴ دادگاه جزایی تبریز به اتهام اخلال در نظم عمومی به ۶ ماه حبس تعلیقی، ۳۰ ضربه شلاق و ۲۰۰ هزار تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

سرکوب فعالان مدنی و سیاسی و اعمال رفتارهای قهرآمیز بر علیه این دسته از شهروندان و بیان اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و قلم و عقیده از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر ممنوعیت آن تاکیدی شده و بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading