پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت علی عزیزی, فعال ملی مدنی ساکن ارومیه توسط نیروهای امنیتی

0
1216

حقوق بشر در ایران – ظهر امروز یکشنبه ۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, در پی یورش ماموران امنیتی به منزل پدری علی عزیزی, فعال ملی مدنی ساکن شهرستان ارومیه این فعال ملی مدنی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی  بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. از دلایل بازداشت و اتهامات منتسب به این فعال ملی مدنی اطلاعی در دست نیست. علی عزیزی در جریان تجمعات اعتراضی آبان ماه و پیش از آن هم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع وثیقه آزاد شده بود. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, ظهر امروز یکشنبه ۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, علی عزیزی, فعال ملی مدنی ساکن شهرستان ارومیه در پی پورش ماموران امنیتی لباس شخصی به منزل پدری وی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم بدون ارائه دلیل بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست. این فعال ملی مدنی به دفعات به دلیل فعالیتهای مدنی خود از سوی ارگانهای امنیتی بازداشت شده بود. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “ساعات ۱۲:۳۰ دقیقه ظهر امروز تعدادی از ماموران لباس امنیتی لباس شخصی با بدون ارائه حکم قضائی علی عزیزی, فعال ملی مدنی ساکن ارومیه را بازداشت کردند و از دلایل بازداشت و اتهامات وی اطلاعی در دست نیست”. 

این منبع مطلع همچنین پیرامون نحوه بازداشت این فعال ملی مدنی گفت: “در لحظه بازداشت علی عزیزی,  این فعال ملی مدنی از ماموران درخواست ارائه حکم قضائی مبنی بر بازداشت و ورود به محل سکونت وی را کرده بود و در نهایت مقاومت این فعال ملی مدنی و مادرش بی نتیجه ماند و مامورین لباس شخصی بدون ارائه حکم جلب اقدام به بازداشت این فعال ملی مدنی کردند”. 

بازداشت مجدد علی عزیزی, فعال ملی مدنی ساکن ارومیه در حالی صورت گرفته وی آخرین بار در تاریخ ۲۹ آبان ماه سالجاری و در جریان برگزاری تجمعات اعتراضی که با هدف اعتراض به افزایش قیمت بنزین در شهرهای کشور برگزار شده بود پس از مراجعه ماموران امنیتی به محل کار وی بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه در تاریخ ۲ آذر ماه ۱۳۹۸, از بازداشتگاه نیروی انتظامی در ارومیه آزاد شده بود. 

این فعال ملی مدنی, پیش از این هم در تاریخ در تاریخ ۱۲خرداد ۱۳۹۸, در پی حضور احضار قبلی به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه پس از تفهیم اتهام ” اقدام علیه امنیت ملی” و افزایش مبلغ وثیقه به ۱۵۰ میلیون تومان و عدم توانائی وی در تامین مبلغ وثیقه تا پایان ساعت اداری همان روز به دستور بازپرس پرونده بازداشت شده بود و پس از تامین مبلغ وثیقه در تاریخ ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۸, با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان از بند جوانان زندان مرکزی ارومیه آزاد شده بود.

“علی عزیزی”, پیش از این و در تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸, به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه طی تماسی تلفنی, برای روز ۱۲ خرداد  راس ساعت ۱۰ صبح جهت رسیدگی به اتهامات مطروحه احضار شده بود. 

در تاریخ ۱۲خرداد ۱۳۹۸, علی عزیزی, فعال ملی مدنی ساکن ارومیه, در پی حضور احضار قبلی به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه پس از تفهیم اتهام ” اقدام علیه امنیت ملی” و افزایش مبلغ وثیقه به ۱۵۰ میلیون تومان و عدم توانائی وی در تامین مبلغ وثیقه تا پایان ساعت اداری همان روز به دستور بازپرس پرونده بازداشت و به بازداشتگاه منتقل شده بود.

تفهیم اتهام جدید “اقدام علیه امنیت ملی” از بابت پرونده ای بود که “علی عزیزی” از سال ۱۳۹۴ به جهت آن بازداشت شده بودند و و فقط با اتهام “تبلیغ علیه نظام” مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و با قید وثیقه آزاد شده بودند. 

لازم به ذکر است, علی عزیزی و عطا کریمی در خرداد ماه سال ۱۳۹۴ توسط مامور ان اداره  اطلاعات سپاه در ارومیه بازداشت شده بودند و پس از طی دوران بازجوئی و تکمیل پرونده با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا اتمام مراحل دادرسی  آزاد شده بودند. 

اتهام منتسبه بر این فعال ملی مدنی “تبلیغ علیه نظام” در زمان بازداشت در سال ۱۳۹۴ به آنها تفهیم شده بود. 

همچنین در سال ۱۳۹۵ از سوی بازپرسی شعبه ۶ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ارومیه در خصوص این پرونده برای “علی عزیزی” قرار منع تعقیب صادر شده بود اما با توجه به اعتراض معاون دادستان ارومیه مبنی بر عدم قبول قرار منع تعقیب لذا این مقام قضائی خواستار بازگشائی و بررسی مجدد این پرونده در محاکم قضائی شده بود. 

این  فعال ملی مدنی به دفعات طی سالهای گذشته با حضور در شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه نسبت به تعلل در روند رسیدگی به این پرونده اعتراض کرده  بود. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

برچسب هاسرکوب فعالان ملیفعالان ملی مدنیفعالان ترک آذربایجانیسرکوب فعالان ترک آذربایجانی در ایرانشهروندان ترک زبانسرکوب فعالان حقوق بشر در ایرانسرکوب فعالان ترک در ایرانعلی عزیزیفعالان ترک آذبایجانی در ایرانمحاکمه فعالان ملی مدنیفعالان ترک آذربایجانی در جمهوری اسلامینیروهای امنیتی ایرانسرکوب اقوام در ایرانفعال ملی مدنیسرکوب فعالان ملی مدنی در ایرانفعالان ترک آذریشهروندان ترک زبان در ایرانفعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامینقض حقوق بشر در ایرانشهروندان ترک در ایرانعلی عزیزی فعال ترکسرکوب فعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامیبازداشت فعالان ترک آذربایجانیعلی عزیزی فعال ترک آذربایجانیفعال ترکفعالان ترکفعالان مدنی در ایرانعلی عزیزی فعال ملی مدنیفعالان ترک آذربایجانی در ایرانفعالان ترک اذربایجانیاقوام در ایرانفعال ترک اذریسرکوب فعالان ملی مدنیفعالان ملی مدنی در ایرانفعالان ترک در ایرانفعالان ترک زبان در ایرانسرکوب شهروندان در ایرانسرکوب فعالان ترک آذریفعال ترک اذربایجانیسرکو فعالان ترکفعالان ترک آذری در ایرانفعال ترک آذربایجانی در ایرانفعال ترک آذریفعال ترک زبانفعال ترک آذربایچانیبازداشت فعالان ملی مدنیبازداشت فعالان ترکسرکوب فعالان ترک

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading