جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸: علی بی کس, به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد

0
756

حقوق بشر در ایران – روز دوشنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران, به ریاست ایمان افشاری, با صدور دادنامه ای, علی بی کس, از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سالجاری, محبوس در تیپ ۵ سالن ۱۲ زندان تهران بزرگ را به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و همچنین ۳ ماه خدمت در بسیج محکوم کرد. حکم صادره روز گذشته در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ به علی بی کس ابلاغ شد. علی بی کس از جمله ۴۶ زندانی سیاسی است که در اعتراض به محرومیت از حق دادرسی عادلانه, عدم رعایت بهداشت و سایر حقوق زندانیان در اعتصاب غذا بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, علی بی کس, متولد ۱۳۶۷, ساکن کیانمهر کرج, از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سالجاری, محبوس در تیپ ۵ سالن ۱۲ زندان تهران بزرگ که پیش از این توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ایمان افشاری”, از بابت اتهامات: “اجتماع و تبانی از طریق فعالیت در تجمعات اعتراضی غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و فریاد زدن”, مورد محاکمه قرار گرفته بود به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این شهروند همچنین بعنوان مجازات تکمیلی به ۳ ماه خدمت در سازمان بسیج محکوم شده است. حکم صادره در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ به علی بی کس ابلاغ شد. این شهروند از جمله ۴۶ زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ است که از ۲ روز پیش در اعتراض به محرومیت از حق مرخصی, ممانعت از تودیع قرار وثیقه برای آزادی موقت, عدم دسترسی به لوازم و امکانات بهداشتی و سایر حقوق زندانیان در اعتصاب غذا بسر می برد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “با توجه به دادنامه ابلاغ شده به علی بی کس, شهروند ۳۱ ساله محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ که در تظاهرات آبان ماه امسال توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه بازداشت شد وی از بابت ۲ مورد اتهامی اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و فریاد زدن و اجتماع و تبانی از طریق فعالیت در تجمعات اعتراضی غیرقانونی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به تحمل ۱۰ سال زندان و ۳ ماه خدمت در بسیج محکوم شد”. 

علی بی کس از جمله ۴۶ زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ است که از تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, در اعتراض به محرومیت از روند دادرسی عادلانه و محرومیت از حق مرخصی و عدم رعایت بهداشت با توجه به وسعت ویرس کرونا و محرومیت از حق ملاقات و سایر حقوق زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند. این شهروندان که اکثر آنها از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سالجاری هستند در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان و نبود امکانات کافی برای نگهداری آنها در این زندان معترض هستند.

لازم به ذکر است, علی بی کس, در جریان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری, از سوی نیروهای لباس شخصی اطلاعات سپاه پاسداران در حالی که از محل کار خود که به شغل راپل کاری « نظافت نمای ساختمان»  از تهران عازم کرج بود بازداشت شد و پس از انتقال به بند امنیتی ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین تحت بازجوئی قرار گرفت و پس از تفهیم اتهام از سوی شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس », و اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده و سپری کردن ۲۱ روز سلول انفرادی پس از انتقال به زندان تهران بزرگ به تیپ۵ سالن ۱۲ این زندان منتقل شد. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخهای  ۷ و ۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, با انتشار ۲ گزارش نسبت به اعمال محرومیتهای گسترده بر بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان ماه و دی ماه ۱۳۹۸, که از جمله آنها سیاست انکار و اعمال تهدید و اجبار بازجویان ارگانهای امنیتی بر بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سالجاری که در جریان این تجمعات مورد اثابت گلوله قرار گرفته بودند بر بیان این نکته که زخمهای ناشی از اثابت گلوله توسط این افراد در دادگاه و در مراحل بازپرسی بعنوان زخم چاقو در اثر درگیری با افراد دیگر از سوی این افراد عنوان شود بوده است. 

در توضیحات بیشتر پیرامون این تجمعات اعتراضی لازم به ذکر است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ و پس از اعلام افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین این دور از تجمعات اعتراضی گسترده در استانها و شهرهای ایران آغاز شد شهروندان معترض بسیاری از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی با رفتارهای قهرآمیز و خشن سرکوب شدند که از جمله می توان به استفاده از سلاح گرم و شلیک مستقیم به سوی شهروندان از پشت بام ساختمانهای دولتی بر شهروندان اشاره کرد که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از شهروندان معترض شد.

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل, در جریان این تجمعات اعتراضی بیش از۳۰۰ نفر از شهروندان در شهرهای مختلف کشور در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیاری از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرها و مناطق گوناگون کشور توسط ماموران امنیتی و انتظامی در گزارش سازمان عفو بین الملل مورد تائید قرار گرفت. 

این سازمان مدافع حقوق بشر, در گزارشی که در تاریخ ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۸, منتشر کرد از کشته شدن دستکم ۲۳ کودک در جریان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری خبر داد. این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر در این گزارش از مسئولان امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی خواسته تا نسبت به چرائی کشتن این شهروندان که افرادی غیرمسلح و از رهگذران کوچه و خیابان بودند پاسخگو باشد. 

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برچسب هادادگاه انقلاب تهرانتظاهرات شهروندان در ایرانمحاکمه شهروندانتیپ یک زندان تهران بزرگقاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانآبانماه ۱۳۹۸آبان ماه ۱۳۹۸اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی و خارجیتجمعات اعتراضی آبان ماهتظاهرات اعتراضی آبان ماهتظاهرات اعتراضی آبان ماه سال ۱۳۹۸اتهام تشویش اذهان عمومیتظاهرات آبانتشویش اذهان عمومیاعتراضات شهروندان در ایراندادگاه انقلاب صدور حکم حبستظاهرات اعتراضیصدور حکم محرومیت از فعالیتهای اجتماعیاعتراضات گرانی بنزینآبانماه۱۳۹۸گرانی بنزین در ایرانتظاهرات به افزایش قیمت بنزینآبان ماه سال ۳۹۸تیپ ۵ زندان تهران بزرگاعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸محاکمه علی بی کستجمعات اعتراضیاجتماع و تبانیتجمعات اعتراضی در ایرانقاضی ایمان افشارمحاکمه در دادگاهتجمعات اعتراضی به گرانی بنزینتظاهرات آبان مان ۱۳۹۸آبان ۱۳۹۸تشویش اذهان عمومی در فضای مجازیبازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرمایمان افشاری قاضی دادگاه انقلابتجمعات اعتراضی آبان ماه سال ۱۳۹۸راپل کارگرانیمحاکمهتظاهرات اعتراضی شهروندان در ایرانقاضی ایمان افشاریصدور حکم حبس تعزیریگرانی بنزینتظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸ در ایرانتجمعات اعتراضات آبان۱۳۹۸تظاهرات گرانی در ایراناعتراضات آبان ۱۳۹۸آبان ماه 1398اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشوراجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونیراپل کاریحقوق بشر در ایراننقض حقوق بشر در ایرانتجمعات خیابانی در ایرانایمان افشاریاجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملیتجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات گرانی بنزیناعتراضات آبان ماه سال ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات آبان ۱۳۹۸دادگاه انقلاب در تهرانعلی بی کستیپ۵ زندان تهران بزرگدادگاه انقلاباجتماع و تبانی علیه امنیت ملیگرانی در ایرانشعبه ۲۶ایمان افشارتظاهرات در اعتراض به گرانی بنزینتظاهرات اعتراضی در ایرانتظاهرات به گرانی قیمتها در ایرانتظاهرات اعتراضی آبان ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبانماه ۳۹۸آبانماه سال ۱۳۹۸تظاهرات آبانماه سال ۱۳۹۸شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانسرکوب شهروندان در ایرانشعبه ۲۶ دادگاه انقلاباجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجیاعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸گرانی قیمت بنزین در ایرانآبان 1398اعتراضات به گرانی بنزینتجمعات آبان ماه ۱۳۹۸اعتراضات آبانتظاهرات آبان ماه سالبازداشت شدگان تظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراض آمیزتظاهراتشعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظرایمان افشاری قاضیآبان ماه۱۳۹۸آبان۱۳۹۸آبان ماه سال ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی به گرانی بنزیناعتراضات سراسری آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه سال ۱۳۹۸تیپ ۵ زنداناعتراضات آبان آبان ماه سال ۱۳۹۸

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading