پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

انتقال علیرضا فرشی، فعال ملی مدنی به زندان تهران بزرگ

0
1138

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، علیرضا فرشی، فعال ملی مدنی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین به تیپ ۵ زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، ساعت ۱۰ صبح امروز سه شنبه ۱۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، علیرضا فرشی، فعال ملی مدنی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۹ زندان اوین بدون اطلاع قبلی به تیپ ۵ اندرزگاه ۱ زندان تهران بزرگ منتقل شد. این فعال ملی مدنی در حال تحمل حبس تعزیری ۲ ساله خود است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “علیرضا فرشی، فعال ملی مدنی آذربایجانی بعد از ظهر امروز طی تماس کوتاهی از انتقال خود به قرنطینه تیپ۵ بند ۱ زندان فشافویه تهران خبر داده است این فعال آذربایجانی اطلاع داده که ساعت ۱۰صبح امروز ۱۸شهریور۹۹ مامورین انتقال زندان اوین ایشان را از سالن ۹ اندرزگاه ۸ زندان اوین به زندان فشافویه منتقل و در حال حاضر در به همراه ۱۰ زندانی دیگر در فضایی کوچک نگهداری می شود.”

علیرضا فرشی, در تاریخ ۷ مرداد ماه ۱۳۹۹, با انتشار نامه ای سرگشاده به ابراهیم رئیسی, رئیس قوه قضائیه به تفصیل نوع برخورد بازجویان و ماموران امنیتی با وی را از زمان بازداشت و در دوران بازجوئی تشریح کرد. 

این فعال ملی مدنی در تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۹, در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی وی در تهران به همراه بهنام شیخی و حمید منافی نادرارلی در خصوص محکومیت ۲سال حبس تعزیری و ۲سال تبعید این فعالین مدنی در رابطه با پرونده مراسم گرامیداشت روز جهانی زبان مادری در سال۱۳۹۲ بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. 

علیرضا فرشی, دیگر فعال ملی مدنی در تاریخ  ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸, توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بند امنیتی ۲۰۹ این ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شد و پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۹,  با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۴۰۰میلیون تومان  بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. 

علیرضا فرشی, فعال ملی مدنی, پیش از بازداشت در تاریخ ۲ دی ماه ۱۳۹۸, به همراه “اکبر آزاد”، “بهنام شیخی” و “حمید منافیِ نادارلی”, سه تن دیگر از فعالان ملی مدنی به همراه “محمدرضا فقیهی”, وکیل مدافعشان پس از حضور در محل شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی بابائی و مستشار دادگاه “زنجانی”, از بابت رسیدگی به اتهام “مشارکت در تشکیل جمعیت به منظور برهم زدن امنیت کشور”, در مرحله تجدید نظر خواهی برگزار شده بود دفاعیات خود را به دادگاه ارائه کرده بودند. 

در تاریخ ۱ دی ماه ۱۳۹۸, حقوق بشر در ایران, با انتشار گزارشی با مضمون “چهار تن از فعالان ملی مدنی مورد محاکمه قرار خواهند گرفت”, برگزاری جلسه دادرسی بر پرونده “اکبر آزاد”، “علیرضا فرشی”، “بهنام شیخی” و “حمید منافیِ نادارلی”, چهار تن از فعالان ملی مدنی به همراه “محمدرضا فقیهی”, وکیل مدافع این افراد را اطلاع رسانی کرده بود. 

این افراد در اسفند ماه سال ۱۳۹۲, در نسیم شهر « اکبرآباد », توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شهرستان از بابت اتهام “مشارکت در تشکیل جمعیت به منظور برهم زدن امنیت کشور”, مورد محاکمه قرار گفته بودند و به تحمل حبس تعزیری و تبعید محکوم شده بودند. در متن حکم صادره از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب شهرستان بهارستان، قاضی دادگاه فهرستی طولانی از فعالیت‌های مسالمت‌آمیز علیرضا فرشی دیزج از جمله موارد زیر را به عنوان استناد خود برای صدور این حکم را لحاظ کرده است. شرکت در مراسم های خصوصی بزرگداشت روز جهانی زبان مادری در سالهای۱۳۹۳ و۱۳۹۴،ارتباط با فعالان شهرهای مختلف برای سازماندهی مراسم بزرگداشت روز جهانی زبان مادری و راه‌اندازی یک دادخواست آنلاین که از مقامات ‌می‌خواهد زمینه برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی زبان مادری را فراهم کنند. دادگاه همچنین نقش علیرضا فرشی دیزج در ارسال نامه‌ای به دبیرکل یونسکو در تهران و درخواست کمک از این نهاد برای کسب مجوز برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی زبانی مادری در تهران را مجرمانه تلقی کرده بود.

براساس دادنامه صادره از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب شهرستان بهارستان, در مرحله بدوی؛ “علیرضا فرشی”، به تحمل ۱۵ سال زندان و دو سال اقامت اجباری در باغ‌ملک از توابع استان خوزستان, “اکبر آزاد” دیگر متهم این پرونده به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به شهرستان دره شهر از توابع استان ایلام, “بهنام شیخی” هم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به مسجدسلیمان از توابع استان خوزستان و”حمید منافیِ نادارلی”  به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و همچنین ۲ سال تبعید به شهرستان ازنا از توابع استان لرستان محکوم شدند. 

همچنین در تاریخ ۲ تیرماه ۱۳۹۸، علیرضا فرشی، فعال ملی مدنی, حسب پیام کوتاه دریافتی از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران از بابت همین پرونده احضار شده بود که پس از حضور وی در محل شعبه دادگاه به وی گفته شد که جلسه دادرسی به زمان دیگری موکول شد. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

همچنین سرکوب فعالان ملی مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هازندانی سیاسیسرکوب شهروندان آذریزندانی فعال ملی مدنینقض حقوق فعلان ملی مدنی در ایرانفعالان ترک زبان در ایرانعلیرضا فرشی فعال ترک آذرینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانتیپ پنج تهران بزرگمحاکمه شهروندان آذرینقض حقوق شهروندینقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب فعالان ترک آذریعلیرضا فرشی دیزجفعالان ترک در ایرانشهروندان آذری زبان در ایرانعلیرضا فرشی فعال تر آذربایجانیفعال ملی مدنی علی عزیزیفعالان ترک آذری در خویزندان تهران بزرگ تیپ پنجنقض حقوق بشر در ایراناعدام علیرضا فرشیفعال ترک زبانفعال ملی مدنی در ایرانفعالان ترک آذری در ایرانفعال ترک آذری در ایرانشهروندان آذری در جمهوری اسلامیفعال ملی مدنی علیرضا فرشیفعال ترک علیرضا فرشیزنددن تهران بزرگنقض حقوق بشرعلیرضا فرشیسرکوب فعالان ترک در ایرانشهروندان آذری در ایرانسرکوب فعالان ترک آذربایجانی در ایرانعلیرضا فرشی دیزج فعال ملی مدنیفعالان ترک آذربایجانی در جمهوری اسلامیتیپ پنج زندان تهرانفعال آذری علیرضا فرشیفعال ترکبند زنان زندان اوینفعال ملی مدنیفعالان ترک آذربایجانینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیعلیرضا فرشی یئکانلیعلیرضا فرشی فعال ترک آذربایجانیفعالان ترک اردبیلعلیرضا فرشی فعال ملی مدنینقض حقوق شهروندی در ایرانزندان تهران بزرگفعالان ترک آذبایجانی در ایرانبازداشت فعالان ترک آذربایجانیبازداشت علیرضا فرشیبازداشت شهروندان آذری در ایرانشهروندان شهروندان آذریشهروندان آذری زبانزندان اوینبند ۲۰۹ زندان اوینفعالان ترکسرکوب شهروندان آذری در ایرانفعالان ترک آذریفعالان ترک اذربایجانیشهروندان آذری زبان در ایارنتیپ پنج زندان تهران بزرگفعالان ترک اذریزندان تهران بزرگ تیپ تیپ پنجزندانفعال ترک آذریفعال ترک اذریفعال ملی مدنی آذربایجانیفعالان ترک آذربایجانی در ایرانشهروندان آذریعلیرضا فرشی فعال ترکسرکوب شهروندان آذری زبان در جمهوری اسلامیفعالان ترک آذری ایرانشهروندان آذری ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading