جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

علیرضا کفایی، معلم بازنشسته به تحمل حبس محکوم شد/ سند

0
1219

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱ مهر ماه ۱۳۹۹، شعبه دادگاه انقلاب گچساران با صدور دادنامه ای، علیرضا کفائی، معلم بازنشسته را به تحمل حبس تعزیری با طول مدت تعلیق محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۹، علیرضا کفائی، معلم بازنشسته و رئیس انجمن اسلامی معلمان گچساران، توسط شعبه دادگاه انقلاب این شهرستان با اتهام توهین به رهبری در فضای مجازی تلگرام به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری با طول مدت تعلیق ۱ ساله محکوم شد. جلسه دادرسی به پرونده علیرضا کفائی در تاریخ ۲۹ شهریور ماه برگزار شده بود. 

براساس دادنامه صادره از سوی شعبه دادگاه انقلاب گچساران: “علیرضا کفائی به اتهام « توهین به رهبری از طریق فضای تلگرام » به استناد تبصره ۲ ماده ۵۱۴ از قانون مجازات اسلامی، مصوب سال ۱۳۹۹به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت محکوم شد. اجرای این حکم با استناد به ماده ۴۰، ۴۶ و ۵۴ قانون مجازات اسلامی به مدت ۱ سال تعلیق شد.”

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام علیرضا کفائی، در تاریخ ۲۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، در شعبه دادگاه شهرستان گچساران برگزار شده بود. 

علیرضا کفائی، در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۳۹۷، توسط  ماموران سازمان اطلاعات سپاه گچساران در محل کارش بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۰ بهمن ماه همان سال با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.

پیش از این یک منبع نزدیک به خانواده علیرضا کفائی در گفتگو با حقوق بشر در ایران گفته بود: “نیروهای سازمان اطلاعات سپاه، به قصد بازداشت وی به منزلش مراجعه کردند، اما به دلیل عدم حضور وی در منزل به محل کارش در مجتمع آموزشی شهید تاجگردون رفته و همانجا او را بازداشت می‌کنند و سپس به دادستانی منتقل کردند.”

لازم به ذکر است که علیرضا کفایی رئیس انجمن اسلامی معلمان گچساران، عضو انجمن اسلامی معلمان استان کهگیلویه و بویراحمد و دبیر شورای اصلاح‌طلبان گچساران است.

وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ به عنوان قائم مقام ستاد حسن روحانی در شهرستان گچساران فعالیت می‌کرد.

بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ می باشد. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ که بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده میباشد. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هاحقوق بشر در ایراننقض حقوق شهروندیسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانکانون صنفی معلمانسرکوب آزادی بیانفرهنگیان ایرانحقوق شهروندی درایرانفعال صنفی فرهنگیانفعال صنفی معلمان ایرانصدور حکم حبس تعزیریشهرستان گچسارانمعلمان در جمهوری اسلامیمحاکمه علیرضا کفائیحبس تعزیریمحاکمهفعالان فضای مجازیمعلمان زندانیسرکوب آزادی بیان و قلمفرهنگیان در ایرانحقوق شهروندی معلمان در ایرانتحصن فرهنگیانفرهنگیاناتهام توهین به رهبریصدور حکم حبس تعلیقیفضای مجازمحاکمه علیرضا کفاییدادگاه انقلابفعالان صنفی معلمانسرکوبمعلمان دربندفعال فضای مجازیمعلمان ایرانسرکوب معلمان ایرانفعال صنفی فرهنگیان ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانفضای رسانه ای در ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانشعبه دادگاه انقلاب گچسارانحقوق شهروندینقض حقوق بشر در ایرانکانون صنفی معلمان ایرانحقوق شهروندی در ایرانسرکوب فعالان مدنی در ایرانمعلم دربندحقوق بشر در جمهوری اسلامیتحصن سراسری معلمان ایرانسرکوب فعالان فضای مجازیفرهنگی معلممحاکمه شهروندان در ایرانشعبه دادگاه انقلابعلیرضا کفائی محاکمهحبس تعلیقینقض حقوق بشرنقض حقوق شهروندان در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب فرهنگیان در ایرانسرکوب فرهنگیانتحصن اعتراضی فرهنگیان ایرانمحاکمه شهروندانسرکوب فعالان صنفی فرهنگیان ایرانسرکوب معلماننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیحقوق نقض حقوق بشر در ایرانمعلمان در ایرانفضای مجازی در ایرانسرکوب شهروندان در ایراننقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب معلمان در ایرانمعلمان ایران فعالتحصن فرهنگیان ایرانفعال صنفی فرهنگیمعلمانسرکوب فرهنگیان در جمهوری اسلامیتشویش اذهان عمومی در فضای مجازیفعالان فضای مجازی در ایرانحقوق بشرمعلم زندانیتوهین به رهبریفعال فرهنگیسرکوب در ایرانسرکوب شهروندان در کردستانسرکوب فرهنگیان ایرانتجمع اعتراضی معلمان ایرانتحصن سراسری فرهنگیان ایرانفعالان صنفی فرهنگیان ایرانعلیرضاکفائیمحکومیت به حبس تعلیقیدادگاه انقلاب گچسارانفضای مجازیمعلمفعال صنفی معلماننقض حقوق شهروندی در ایرانشورای عالی فضای مجازیفرهنگیسرکوب فضای مجازی در ایرانتحصن سراسری معلمانتجمعات اعتراضی فرهنگیان ایرانعلیرضاکفاییبازداشت فعالان فضای مجازیفعال فضای مجازی در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading