پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری به اعتصاب غذای خود پایان داد

0
1726

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸, امیر سالار داوودی, فعال حقوق بشر محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲ زندان اوین که به دلیل محرومیت از حق مرخصی در اعتصاب غذای اعتراضی بود بنا به درخواست جمعی از وکلای دادگستری و فعالان حقوق بشر به اعتصاب غذای خود پایان داد. این وکیل دادگستری در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۵ ساله خود می باشد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸, امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲ زندان اوین که از تاریخ ۲۰ بهمن ماه سالجاری در اعتراض به محرومیت وی از حق مرخصی اعلان اعتصاب غذا کرده بود بنا به درخواست جمعی از وکلای دادگستری و فعالان حقوق بشر به اعتصاب خود پایان داد. این وکیل دادگستری در حال تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا”, می باشد. 

براساس این گزارش؛ امیرسالار داوودی پس از شکستن اعتصاب غذای اعتراضی خود با انتشار نامه ای سرگشاده اعلام کرد:

با سلام

بدیهی است که چون منی نه از زندان هراس دارم و نه اینکه تاب و تحمل حبس را نداشته باشم. مع هذا راهی را حسب وعده ای که به دخترم دادم آغاز کردم، والله تصمیمی جز این نبود که این راه را تا پایان جان تداوم بخشم.

مع الوصف شرمم می آید که در برابر محبت های دلسوزانه و بی دریغ شما عزیزان بی تفاوت باشم و انفعال و بی عملی را نوعا توهین به شما میدانم.

علی ایحال پس از گفتگوهای اقناعی با دوست، برادر و وکیلم دکتر وحید مشگانی مصلحت را در این دیدم که باشد برای وقتی دیگر.

النهایه با تمام احترام به مورد مورد دلسوزی های شما بزرگواران امروز ١٣٩٨/١١/٣٠ رسما به اعتصاب ١١روزه خود پایان می‌بخشم و فقط امیدوارم کسانی که اجازه تحقق وعده چند روز مرخصی من به دخترم را بی اثر گذاشتند در احوال خود تجدید نظر نمایند”.


با تجدید احترام/ امیرسالار داودی/ ۱۳۹۸/١١/٣٠

امیر سالار داوودی در حالی به اعتصاب غذای اعتراضی خود پایان داده  که پیش از این و در حالی که یک هفته از اعتصاب غذای تَر این زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر دربند گذشته بود در تاریخ ۲۷بهمن ماه ۱۳۹۸, اعلام اعتصاب غذای خشک کرده بود. 

این وکیل دادگستری از تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۸, با انتشار نامه ای سرگشاده که در تاریخ ۲۳ بهمن ماه و در سومین روز از اعتصاب غذای اعتراضی وی بود این نافرمانی مدنی را برای دستیابی به حقوق شهروندی خود اعلام کرده بود. 

امیر سالار داوودی, در تاریخ ۹مردادماه ۱۳۹۸, از بابت اتهامات تشکیل گروه و کانال تلگرامی به قصد براندازی نظام؛ همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا, تبلیغ علیه نظام, توهین به مقامات قضائی و توهین به رهبری,  در مجموع به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری و تحمل ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شد و پس از اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی, مجازات اشد یعنی ۱۵ حبس تعزیری برای این وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر لازم به اجرا شد.  

این وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر, پیش از این توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ابوالقاسم صلواتی”مورد محاکمه قرار گرفته بود از بابت اتهامات تشکیل گروه و کانال تلگرامی به قصد براندازی نظام؛ همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا, تبلیغ علیه نظام, توهین به مقامات قضائی و توهین به رهبری,  در مجموع به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

امیرسالار داوودی, طی ۲ جلسه دادرسی که جلسه اول در تاریخ های ۲۸ فروردین ماه و جلسه دوم نیز در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ماه سالجاری از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با ۹ اتهام امنیتی مورد محاکمه قرار گفته بود. 

امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در دفتر کار خود بازداشت  و  به بند ۲۴۱ زندان اوین که متعلق به قوه قضائیه است منتقل شد و در حال حاضر در این  زندان محبوس میباشد. 

این فعال حقوق بشر, تحت عناوین اتهامی “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به مقامات” از سوی شعبه اول بازپرسی دادسرای اوین رسیدگی و با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شده بود.

در تاریخ ۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، پرونده این وکیل دادگستری پس از حدود ۲ ماه بلاتکلیفی با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد. اتهامات مطروحه در کیفرخواست وی “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود. 

این وکیل دادگستری از تاریخ بازداشت به مدت طولانی بصورت بلاتکلیف در بند ۲۴۱ زندان اوین بسر برد و از ۲۹ آبان تا ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ فقط ۳ بار اجازه ملاقات با همسر و فرزند خردسال خود را پیدا کرد. همسر امیرسالار داودی در تاریخ ۲۹ بهمن ماه با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشته بود: “نود روز بازداشت در بند ۲۴۱ اوین، ۳ بار ملاقات و تماسهای نامنظم و بعضا ۲۱ روز یا بیشتر با آیرین (فرزند امیرسالار داودی). این عین بی عدالتی است برای وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر”. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی از صدور کیفرخواست از بابت پرونده اول امیر سالار داوودی با اتهامات “توهین به مقامات” و” تبلیغ علیه نظام” و ارجاع پرونده مذکور به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران اطلاع رسانی کرده بود. 

لازم به ذکر است که پرونده دوم امیرسالار داوودی نیز تحت عناوین اتهامات همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا و تشکیل گروه برای براندازی نظام, در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بود که این پرونده نیز نهایتاً با صدور کیفرخواست نیز به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده بود. 

برخورداری افراد از یک روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

سازمان عفو بین الملل, در گزارش سالیانه نقض حقوق بشر در ایران, که در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸, آن را منتشر کرد به تفسیر موارد سرکوب وکلای دادگستری و فعالان حقوق بشر ار تشریح کرده است. این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر در این گزارش اعلام کرده که مقامات و مسئولان به سرکوب وکلای حقوق بشری ادامه داده و برخی از آنان را به دلیل فعالیتهای حقوق بشری مسالمت آمیزشان، از جمله دفاع حقوقی از کسانی که با اتهامات واهی در رابطه با اقدام علیه امنیت ملی مواجه شدند. 

سرکوب وکلای دادگستری می‌تواند از مصادیق سرکوب آزادی بیان در ایران و همچنین نقض اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که تاکید بر محفوظ ماندن حق آزادی بیان این حق را شامل آزادي‌ تفحص و تحصيل‌ و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبيل‌ بدون توجه به‌ سر سرحدات خواه شفاهاً یا به‌ صورت نوشته یا چاپ یا به‌ صورت هنري‌ یا بهر وسيله‌ دیگر به انتخاب خود مي‌ داند.

مجموعه اتهامات منتسبه به امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و قلم و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

سازمان عفو بین الملل در رابطه با محکومیت امیرسالار داوودی, وکیل حقوق بشر در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۹۸, با صدور بیانیه ای, نسبت به محکومیت امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر واکنش نشان داده بود. فیلیپ لوتر, مدیر بخش تحقیقات خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین الملل صدور حکم ۳۰ سال حبس و ۱۱۱ ضربه شلاق به اتهام راه اندازی یک کانال تلگرام برای افشای موارد نقض حقوق بشر را غیر قابل قبول ذکر کرده بود. سازمان عفو بین الملل در بیانیه خود از مقامات ایران خواست تا بلافاصله و بدو قید و شرط این وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر را آزاد کنند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading