جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

دستور قضائی اعزام آرش صادقی, زندانی سیاسی به بیمارستان صادر شد

0
1128

حقوق بشر در ایران – روز جاری, دستور قضائی اعزام “آرش صادقی”, زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج به مرکز درمانی خارج از زندان “با حفظ کرامت انسانی و عدم تحمیل دستبند و غیره”, صادر شد. این زندانی سیاسی پس از ابتلا به بیماری سرطان استخوان و عمل جراحی بدون تکمیل دوره ردمان به زندان بازگردانده شد و در نتیجه این امر دست راست آرش صادقی با تورم توام با عفونت مواجه شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸, “آرش صادقی”, زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج, با توجه به دستور قضائی مسئولان قضائی مبنی بر اعزام وی به مرکز درمانی خارج از زندان “با حفظ کرامت انسانی و عدم تحمیل دستبند و پابند و غیره” به بیمارستان اعزام خواهد شد. “آرش صادقی” به دلیل تورم شدید دست راست که بیش از قبل شده و از کتف تا انگشتان دست راست وی متورم شده و به لحاظ بنه بدنی بسیار ضعیف شده و علیرغم وجود عفونت که ۱ سال هست که در بدن این زندانی سیاسی مانده است با خطر جدی و آسیب از ناحیه دست و از کارافتادگی دست را خود مواجه شده و دست وی عملا هیچ حرکتی نمی کند. از سوی دیگر با توجه به اعتصاب غذای طولانی مدتی که این زندانی سیاسی داشت از ناراحتی معده رنج می برد. 

“امیر رئیسیان”, وکیل مدافع “آرش صادقی”, با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود ضمن اعلام این خبر نوشت؛ “دستور قضائی برای اعزام “آرش صادقی” به مرکز درمانی، با حفظ کرامت انسانی و عدم تحمیل دستبند و غیره صادر شد. امیدوارم مسئولین زندان، این بار در اعزام وی به ملاحظات زندانیان سیاسی توجه کرده و جان و آبروی انسان را پاسداری کنند”.

انتشار خبر موافقت با اعزام “آرش صادقی”, زندانی سیاسی به مرکز درمانی در حالی صورت گرفت که در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸, گلرخ ابراهیمی ایرائی, همسر این زندانی سیاسی در پی یورش چند تن از ماموران امنیتی به منزل شخصی وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و تا این لحظه هیچگونه اطلاعی در وضعیت وی در دست نیست. 

“گلرخ ابراهیمی ایرائی”, همسر “آرش صادقی”, در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۸, در گفتگو با ایران اینترنشنال پیرامون آخرین وضعیت همسرش  اعلام کرده بود؛ سه تا اعزام “آرش صادقی” به بیمارستان  که در ماههای خرداد, تیر و شهریور ماه سال جاری بود بدون هیچگونه توضیحی توسط مسئولان زندان لغو شد. دفعه چهارم که در هفته اول مهرماه امسال بود به آرش صادقی جهت اعزام به بیمارستان توسط مسئولان زندان رجائی شهر اعلام آمادگی شد و به این زندانی سیاسی گفته شد که باید پابند, دستبند و لباس زندان را بپوشد که در توضیح این قسمت گلرخ ابراهیمی ایرائی اعلام کرد با ۱ دستبند ۲ دست زندانی را به یکدیگر می بندند و با دستبندی دیگر زندانی را به سرباز همراه وی متصل می کنند و با داشتن پابند و لباس زندان با ترکیبی بسیار توهین آمیز زندانی سیاسی را به مرکز درمانی منتقل می کنند و باز هم مشخص نیست که آیا درمان قطعی برای زندانی صورت خواهد گرفت یا نه چرا که اسفند ماه سال ۱۳۹۷ که آرش صادقی را به بیمارستان اعزام کرده بودند فقط ویزیت ساده شد و سریعا به زندان بازگردانده شد. 

“ابراهیمی ایرائی” در ادامه همچنین گفت؛ نوع برخورد مسئولان زندان رجائی شهر با زندانیان سیاسی بسیار توهین آمیز است و در واقع طوری با یک زندانی سیاسی برخورد می کنند که فرد را وادار به انصراف از اعزام به بیمارستان کنند و بعد مدعی این بشوند که انصراف از سوی زندانی صورت گرفته است. 

همسر “آرش صادقی” در ادامه گفت؛ با مراجعه به دادستانی و یا در خواست ملاقاتی که با دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی ” امین وزیری” داشتم هیچگاه بنده را در داخل اتاق خود پذیرش نکرده است و زمانی که من دادسرای امنیت تهران مراجعه می کنم فقط با منشی دادیار ناظر بر زندان مواجه می شوم و منشی وی هم فقط در حد چند کلان جوابگو هست و می گوید اعزام آرش صادقی به بیمارستان به زندان رجائی شهر ارسال شده و ما باید از زندان پیگیر این موضوع باشیم و هیچگونه پاسخ دیگری به افراد نمی دهند. طی هفته گذشته و با توجه به ملاقاتی که با آرش صادقی داشتم به لحاظ جسمانی بسیار ضعیف شده و با توجه استفاده مداوم از آنتی بیوتیک عوارض این دارو در معده و بدن وی نمایان شده است و به طور صد در صد دست راست آرش بدن حرکت شده  و این نگرانی که احتمال قطع عضو و یا انتقال این عفونت به قسمتهای دیگر بدن این زندانی سیاسی دور از ذهن نیست که در صورت چنین اتفاقی واقعا چه جوابی خواهند داشت. 

روز سه شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۸, یازده تن از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین در پی تداوم محرومیت “آرش صادقی” زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر از حق درمان در پی اعمال نفوذ و ممانعت مسئولان قضائی و امنیتی برای اعزام وی به مرکز درمانی تخصصی خارج از زندان ضمن اعلام هشدار نسبت به وضعیت وخیم جسمی این زندانی سیاسی از این نوع رفتار مسئولان قضائی و امنیتی حکومت جمهوری اسلامی با عنوان شکنجه یاد کردند.

همچنین در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸ و همزمان با وخامت وضع جسمانی آرش صادقی, در محرومیت از حق درمان و ممانعت مسئولان قضائی و امنیتی از اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان و انجام مراحل درمان قطعی, سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۸, در نامه ای سرگشاده ضمن اعلام حمایت از آرش صادقی اعلام اعتصاب غذا کرده بود. 

لازم به ذکر است؛ “آرش صادقی”, زندانی سیاسی علاوه بر این مشکل با مشکلات عدیده جسمانی دیگری هم دست و پنجه نرم می کند ولی علیرغم همه این بیماریها و نیاز فوری به اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان رجائی شهر از دسترسی به حق درمان محروم مانده است. پس از تشخیص پزشکان مبنی بر ابتلای وی به بیماری سرطان استخوان از نوع “کندرو سارکوما” در تاریخ ۲۱ شهریور ماه ۱۳۹۷ تحت عمل جراحی قرار گرفت و تنها ۳ روز پس از عمل جراحی و علیرغم نظر پزشکان متخصص مبنی بر لزوم تحت نظر ماندن، به زندان بازگردانده شد .

وی با تاخیر بسیار و چند بار اعزام بی فایده که منجر به دیدن تیم پزشکی نشده بود یک ماه پس از انجام عمل جراحی سرانجام مورخ ۲۱ مهرماه برای اعزام به بیمارستان از بند خود فراخوانده شد و به دلیل مخالفت وی با اعزام در لباس زندان، توسط “مقصود زلفعلی”، فرمانده یگان حفاظت زندان علیرغم بیماری از ساعت ۷ تا ۱۰ و نیم صبح در سرما نگه داشته شده بود.

 در زمان اعزام “آرش صادقی” به بیمارستان و دقیقا در زمانی که وی در مرکز درمانی بود با بدرفتاری مامورین زندان مواجه شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بدون نتیجه و صرفا پس از انجام معاینه توسط پزشک عمومی به زندان بازگردانده شده بود.

لازم به توضیح است، “کندرو سارکوما” یکی از شایع ترین تومور اولیه بدخیم استخوانی در سنین نسبتا جوانی است که در آن سلولهای بدخیم غضروف ساز تولید تومور می کنند. حدس زده می شود که در کشور ما سالیانه۱۰۰ مورد جدید آن ایجاد می شود.

گفتنی است آرش صادقی، کنشگر مدنی محبوس در زندان رجائی شهر از سوی دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۱۵ سال حبس محکوم شده است که پس از جمع شدن با حبس تعلیقی ۴ ساله پیشین او به ۱۹ سال حبس افزایش یافت. در صورت اعمال ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) این مدت به ۱۱ سال و ۶ ماه کاهش پیدا خواهد کرد با اینحال کماکان از اجرائی شدن این ماده در پرونده این فعال مدنی ممانعت بعما آمده است.

حقوق بشر در ایران گزارشات متعددی نسبت به وخامت اوضاع جسمی و تداوم محرومیت این زندانی سیاسی از دسترسی به خدمات پزشکی و تکمیل دوره درمان و احتمال خطر جانی برای آرش صادقی هشدار داده است.

در تاریخ ۲۲ مردادماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, در پی تداوم محرومیت “آرش صادقی”, زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج, با صدور بیانیه ای تداوم این محرومیت از دسترسی این زندانی سیاسی برای اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان را مصداق بارز شکنجه دانست.

در بخشی از این بیانیه آمده است؛ “آرش صادقی”، زندانی عقیدتی و مدافع حقوق بشر، به شدت بیمار است و با محروم شدن عامدانه و هدفمندانه از معالجات مربوط به سرطان، که درد و رنج فراوان او را موجب شده، تحت شکنجه قرار دارد. بازوی راست او به دلیل فقدان مراقبت های پزشکی در زندان به عفونت بعد از عمل مبتلا شده، به شدت ورم کرده، از کار افتاده و بی حس شده است. این زندانی همچنین از انجام آزمایش های مغز استخوان، به منظور تشخیص اینکه آیا سرطان در بدن او پخش شده یا نه، محروم مانده است. جان آرش صادقی در خطر است.

مجموعه اتهامات منتسبه بر آرش صادقی, فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی دربند,  در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و قلم و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند. 

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading