سه شنبه , ۰۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

انتقال آرکان علیزاده پس از اتمام بازجوئی به زندان مرکزی ارومیه

0
1000

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲ مهر ماه ۱۳۹۹، آرکان علیزاده، شهروند اهل ارومیه پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهرستان به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، روز شنبه ۲۲ شهریور ماه ۱۳۹۹، آرکان علیزاده – متولد: ۱۳۷۷- اهل ارومیه، پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه به زندان مرکزی این شهرستان منتقل شد. 

اتهام تفهیم شده به آرکان علیزاده « همکاری با گروههای سلفی مخالف نظام » از سوی بازپرس شعبه ۶ دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه اعلام و برای آزادی موقت این شهروند قرار وثیقه ای به مبلغ ۳ میلیارد ریال صادر شده است. 

این شهروند اهل ارومیه در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۳۹۹، به اتهام تبلیغ برای گروه‌های سلفی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه جهت بازجوئی و تفهیم اتهام منتقل شده بود. 

یک منبع مطلع در تشریح این خبر افزود: “ارکان علیزاده، به مدت ٨ روز در بند تلاش موسوم به قرنطینه بوده و ۲ روز پیش به بند زندانیان سیاسی زندان ارومیه منتقل شد.”

عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم در دوران بازجوئی و بازپرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

 برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوین گر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هاحقوق شهروندیتفهیم اتهامبازداشت شهروندان کردشهروندان کردحقوق بشر در جمهوری اسلامیشهروندان شهروندان کرد در ایرانبازداشت و بیخبری از شهروندانشهروندان کرد زندانی سیاسیبازداشت و بلاتکلیفی شهروندانارکان علیزادهبازداشت و بیخبریشهروندان کوردحقوق شهروندی در ایرانبازداشت و بازجوئیسرکوب شهروندان کوردحقوق بشر زندانیان سیاسیتفهیم اتهام شهروندان در ایرانشهروندان کورد سنی مذهبشهروندان کوردایرانبازداشت ارکان علیزادهحقوق بشراداره اطلاعاتنقض حقوق شهروندان در ایرانبازداشتگاهشهروندان کورد ایرانسرکوب شهروندان کردبازداشت شهروندان کورد در ایرانشهروندان کرد در جمهوری اسلامیمحاربه از طریق حمایت از گروههای سلفیبازداشت شهروندان کورد در سردشتآرکان علیزادهبازداشتنقض حقوق پیروان ادیان در ایرانبازداشت و بلاتکلیفیبازداشت شهروندان در ایرانسرکوب شهروندان کرد در ایرانگروههای تکفیریبازداشت اداره اطلاعات ارومیهسرکوب شهروندان کرد در جمهوری اسلامیگروههای جهادیشهروندان کورد جمهوری اسلامیبازداشت آرکان علیزادهحقوق بشر در ایراننقض حقوق شهروندینقض حقوق شهروندی در ایراننقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب شهروندان کورد ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیشهروندان کورد در جمهوری اسلامیحقوق نقض حقوق بشر در ایرانشهروندان کردایرانزندان ارومیهنقض حقوق بشر در ایرانبازداشت شهروندانشهروندان کرد در ایرانبازداشت و بی خبریبازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیهتفهیم اتهام زندانیانشهروندان کورد اهل سنتبازداشت شهروندان کوردسرکوب شهروندان کرد ایرانزندان مرکزی ارومیهنقض حقوق بشرگروههای سلفیسرکوب شهروندان کورد در ایرانحقوق شهروندی درایرانبازداشت و بلاتکلیفی در بازداشتشهروندان کرد ایرانشهروندان کرد اهل سنتنقض حقوق شهروندان کرد در ایرانسرکوب شهروندان شهروندان کورداداره اطلاعات ارومیهشهروندان کورد در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندینقض حقوق شهروندان کورد در ایرانعضویت در گروههای سلفیهمکاری با گروههای سلفیشهروندان کورد زندانی سیاسیتفهیم اتهام و بازجوئیشهروندان کرددر ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading