جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

بازداشت یک دختر به همراه گروه موسیقی به اتهام رقص و آواز در ایلام

0
1004

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۳۹۹, ماموران امنیتی در استان ایلام جمعی از شهروندان این شهرستان را به اتهام مشارکت در تشکیل یک گروه موسیقی بازداشت کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران رُکنا, امروز سه شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۳۹۹, یک دختر به همراه گروهی از اعضای یک گروه موسیقی در استان ایلام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

,براساس این گزارش: “روز گذشته, کلیپی کوتاه در فضای مجازی پخش شد که در آن یک دختر جوان در کنار یک گروه موسیقی محلی با اجرای موسیقی در خیابان سعدی شهر ایلام اجرا کرد که این فعالیت با واکنش افرادی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر و سایر افراد تندرو مذهبی در این استان مواجه شد”. 

این ستاد با انتشار بیانیه ای مدعی شد فعالیتهای این گروه موسیقی و آن دختر رقصنده هنجار شکنانه بوده و منجر به آسیب به عفت زنان و جامعه شده است.

در ادامه این واکنش و به دستور دادستان ایلام آن دختر و سایر اعضای گروه موسیقی توسط ماموران انتظامی در این شهرستان بازداشت شدند. 

سرکوب هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی و هنر ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر  و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد.

علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading