پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت دانشجوی دانشگاه گیلان توسط نیروهای امنیتی

0
690

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی شهرستان رشت مرکز استان گیلان، ابراهیم جنگی، دانشجو، فعال رسانه ای و روزنامه نگار را بازداشت کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۹، ابراهیم جنگی، مدیر مسئول نشریه یاغیش دانشگاه گیلان و دانشجوی در حال تحصیل، توسط نیروهای امنیتی رشت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

گفته می شود بازداشت ابراهیم جنگی به علت دست گرفتن نوشته هایی به همراه چند تن از شهروندان اهل مناطق شمال غرب ایران در حمایت از آزاد سازی قره باغ بوده است. 

طی هفته های اخیر درگیری نظامی بین ۲ کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان به دلیل اختلاف اراضی بر سر قره باغ در جریان است. از سوی دیگر تجمعات اعتراضی توسط فعالان ملی مدنی در شهرهای شمال غرب ایران با هدف حمایت از بازپس گیری قره باغ برگزار می شود اما فشارهای امنیتی از قبیل بازداشت، احضار و بازجوئی بر فعالان ملی مدنی که ساکن مناطق شمال غرب ایران افزایش پیدا کرده است.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

سرکوب فعالان ملی مدنی از مصادیق بارز آزادی بیان ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که در آنها به صراحت بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید بدون ملاحظات مرزی و به هر طریق ممکن را مورد تاکید قرار داده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است. 

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

برچسب هافعال ترکفعالان ترکفعالان ملی مدنی در ایرانفعالان ترک در ایرانفعال ترک آذری در ایرانفعالان ملی مدنی شهرستان خویابراهیم جنگیبازداشت و بلاتکلیفیفعال ملیسرکوب فعالان ملی مدنیبازداشت فعالان ملی مدنیفعالان ترک آذری در ایرانفعال ترک شهرستان اردبیلفعالان ملی مدنی ایرانبازداشت ابراهیم جنگیبازداشت شهروندانفعال ترک اذریفعال ترک آذربایچانیفعال ملی مدنی در ایرانفعال ترک در ایرانبازداشت و بیخبری از شهروندانتبعید فعالان ملی مدنی در ایراننشریه یاغیشفعال ترک آذریفعال ترک آذربایجانیفعال ترک اذربایجانیفعالان ترک آذربایجانیمحاکمه فعالان ملی مدنیفعالان ملی مدنی در شهرستان نقدهبازداشت فعالان ملی مدنی تبریزبازداشتبازداشتگاهسرکوب فعالان ترک آذریفعالان ملی مدنیفعال ترک ترک آذربایجانیبازداشت فعالان ترک آذربایجانیبازداشت شهروندان آذری در ایرانفعالان ملی مدنی ارومیهنیروهای امنیتی ایرانفعال ترک زبانفعال ملی مدنی آذربایجانیفعالان ترک آذریفعالان ترک اذربایجانیفعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامیفعالان ملی مدنی تبریزنیروهای امنیتیدانشگاه گیلانسرکوب فعالان ترک در ایرانفعال ترک آذربایجانسرکوب فعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامیفعالان ترک زبان در ایرانفعالان ملی مدنی در اردبیلفعالان ملی مدنی شهرستان مراغهبازداشت و بیخبرینیروهای امنیتی در ایرانفعال ملی مدنیسرکوب فعالان ملی مدنی در ایرانفعالان ترک آذربایجانی در ایرانفعال ترک آذربایجانی در ایرانفعالان ملی مدنی اردبیلبازداشت شهروندان ترک

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading