چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

تداوم بازداشت حمیدرضا کوهکن همزمان با احضار شهروند دیگر به اداره اطلاعات زاهدان

0
1866

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۹، از مجموع ۱۲ تن از بازداشت شدگان ۲ طایفه کوهکن و رئیسی در زاهدان ۱۱ تن در مجموع آزاد شدند اما حمیدرضا کوهکن در وضعیت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۹، حمیدرضا کوهکن و ۱۱ شهروند ساکن زاهدان در دوران بازجویی با اتهاماتی مرتبط با تجمعات اعتراضی بهبهان و فعالیت در فضای مجازی مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. همچنین ۴ نفر دیگر از مجموع افراد بازداشت شده در پی اتمام بازجوئی و تفهیم اتهام بطور موقت آزاد شدند. همچنین ذبیح الله کوهکن، برادر زاده حمیدرضا کوهکن، که از افراد بازداشت شده بود به اداره اطلاعات زاهدان احضار و تحت بازجوئی قرار گرفت. 

به نقل از یک منبع مطلع: “به جز حمیدرضا کوهکن بقیه بازداشت شدگان طی روزهای گذشته آزاد شدند اما این افراد که همزمان با اعتراضات بهبهان در فضای مجازی فراخوان برگزاری تجمع اعتراضی مشابه در زاهدان داده و شعار نویسی کرده بودند با اتهامات امنیتی مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.”

این منبع مطلع در ادامه افزود: “به خانواده کوهکن اتهام امنیتی و ارتباط با ضد انقلاب زدند و کودکان را در ابتدا بازداشت کرده تا آنها را وادار به اعترافات اجباری کنند؛ از این افراد اعترافات اجباری زیر شکنجه گرفتند و آرامش را از خانواده سلب کردند و هر روز به بهانه ای خانواده آنها را اذیت می‌کنند و به آنها گفتند اگر رسانه ای شود یعنی شما با ضد انقلاب در ارتباط هستید.”

همچنین در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۹، ذبیح الله کوهکن، برادر زاده حمیدرضا کوهکن که در ابتدا جزو بازداشت شدگان بوده و سپس آزاد شد به اداره اطلاعات زاهدان احضار و تحت بازجوئی قرار گرفت. 

پیش از این نیز در تاریخ ۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، هفت تن از مجموع ۱۲ شهروندان بازداشت شده در شهرستان زاهدان پس از اتمام مراحل بازجوئی آزاد شده بودند. 

در تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۳۹۹, حمیدرضا کوهکن, به همراه پسرش و ۱۰ تن دیگر از شهروندان ساکن زاهدان از ۲ طایفه کوهکن و رئیسی, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات زاهدان به منازل مسکونی این افراد به روشی خشن بازداشت و به مکان نامعلوم منتقل شدند. 

بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ می باشد. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

برچسب هافضای مجازیاداره اطلاعاتفعالان فضای مجازیبازداشتگاه اداره اطلاعاتفعال فضای مجازیسرکوب شهروندان بلوچ در ایرانبازجویی از شهروندان در ایرانحمیدرضاکوهکنبازداشتاحضار و بازجوئیسرکوببازداشت شهروندان در ایرانسرکوب فعالان مدنی در ایرانبازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدانبازداشت و بیخبری از شهروندانبازداشت حمیدرضاکوهکناحضار و بازجویینقض حقوق شهروندیبازداشت و بلاتکلیفیسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایرانفضای رسانه ای در ایرانبازجویی در اداره اطلاعاتبازداشت حمیدرضا کوهکنبازجویینقض حقوق بشر در ایرانسرکوب شهروندان در ایرانسرکوب فضای مجازی در ایرانبازجوئی در اداره اطلاعاتبازجوئی از شهروندانسرکوب شهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیآزادی مشروطنقض حقوق بشرنقض حقوق شهروندی در ایرانسرکوب شهروندان بلوچآزادی با تودیع قرار وثیقهاحضار و بازجویی از شهرونداناحضاروبازجویی از شهروندانبازداشت و بیخبریفضای مجازی در ایرانبازداشت شهرونداننقض آزادی بیان در ایراناحضارو بازجوییاحضاروبازجوییطایفه رئیسیذبیح اله کوهکنآزادی بیانآزادی بیان در ایراناداره اطلاعات زاهدانسرکوب آزادی بیانبازجوئی در بازداشتگاهطایفه کوهکنذبیح الله کوهکنبازجوئیسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانبازداشتگاهسرکوب آزادی بیان و قلمسرکوب فعالان فضای مجازیاخبار سرکوب شهروندان در ایرانحمیدرضا کوهکن

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading