چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

آزادی هشت تن از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر/ تداوم بازداشت چهار تن دیگر

0
1373

۸ تن از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی روزجهانی کارگر در کرج بنامهای سعید ترابیان, مصطفی شوکت, امیر عباسی, بلال قزیانی, صفیار قربانی, فواد فتحی, به همراه دو نفر دیگر با هویت نا مشخص که روز جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان رجائی شهر کرج منتقل شده بودند ساعتی پس از بازداشت آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران, ۴ تن از ۱۲ فعال کارگری بازداشت شده بنامهای هاله صفرزاده, پروین محمدی, علیرضا ثقفی و واله زمانی  که در تجمعات اعتراضی روز جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ روز جهانی کارگر در پارک جهان نما حد فاصل اتوبان تهران – کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند همچنان در بازداشت نیروهای امنیتی بسر میبرند. همچنین ۸ تن دیگر از این فعالان بنامهای سعید ترابیان, مصطفی شوکت, امیر عباسی, صفیار قربانی, فواد فتحی, به همراه دو نفر دیگر با هویت نا مشخص تا ساعت ۷/۳۰ دقیقه عصر روز جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ آزاد شدند. 

گزارشهای دریافتی حاکی از این نکته است که علیرغم آزادی ۸ نفر از افراد بازداشت شده در ساعاتی پس بازداشت, برخی لوازم شخصی افراد از قبیل گوشی تلفن همراه آنها در اختیار نهادهای امنیتی است و از تحویل گوشی های تلفن همراه آنها در زمان آزادی خودداری شده است. 

از جمله دلایل برخوردهای امنیتی با این افراد به دلیل نزدیک بودن روز جهانی کارگر و اعمال فشار در جهت جلوگیری از برگزاری تجمعات کارگری بوده است. 

اکثر این افراد طی سالیان گذشته نیز به دلیل فعالیت های خود بارها تحت فشارهای امنیتی و قضایی از جمله احضار، بازداشت، بازجویی و تحمل حبس قرار گرفته‌اند.

روز چهارشنبه مورخ ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸, سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با انتشار فراخوانی از همه کارگران خواسته است که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت که مصادف است با روز جهانی کارگر در تجمع اعتراضی در برابر مجلس شورای اسلامی حضور یابند. در این فراخوان از نابرابری حقوق زن و مرد، افزایش بی رویه شمار کودکان کار و بازداشت و زندانی کردن کارگران و معلمان به عنوان برخی از دلایل برگزاری این تجمع اعتراضی یاد شده است.

هر ساله و در آستانه روز جهانی کارگر فشار نهادهای اطلاعاتی بر فعالان کارگری افزایش می‌یابد و نیروهای امنیتی سعی می‌کنند با احضار یا بازداشت برخی فعالان در این روزها از راه‌پیمایی یا اعتراضات احتمالی آن‌ها ممانعت کنند.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading