چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

آزیتا رفیع زاده, شهروند بهائی با پایان دوران محکومیت حبس آزاد شد

0
1427

حقوق بشر در ایران – ساعاتی پیش,”آزیتا رفیع زاده”, شهروند بهائی و زندانی عقیدتی محبوس در بند زنان زندان اوین, با توجه به اتمام محکومیت حبس خود از این زندان آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, عصر امروز چهارشنبه ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۸, “آزیتا رفیع زاده”, شهروند بهائی و زندانی عقیدتی محبوس در بند زنان زندان اوین, با توجه به اتمام دوران محکومیت حبس ۴ ساله اش از این زندان زندان آزاد شد. آزیتا رفیع زاده در سال ۱۳۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه” به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم عینا به تائید دادگاه تجدیدنظر تهران رسید. 

“آزیتا رفیع زاده”, شهروند بهائی, ساکن تهران, در اواخر خرداد ماه  سال ۱۳۹۰, در پی یورش هماهنگ ماموران وزارت اطلاعات به منازل چند تن از اساتید و اعضا و مدیران موسسه علمی بهاییان، با هدف تعطیلی آن مکان منزل شخصی “آزیتا رفیع‌ زاده” و همسرش، “پیمان‌ کوشک‌ باغی” نیز مورد تفتیش قرار گرفت و کلیه کتاب‌های اعتقادی و مکتوبات دیگر، وسایل الکترونیکی از جمله لپ‌تاپ و کامپیوتر شخصی‌اش ضبط شد. این زوج بهائی در روز بعد تفتیش منزل به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در موسسه آموزشی ـ علمی بهائیان” جهت بازجوئی به دادسرای اوین احضار شدند و در پی عدم امضای تعهد مبنی بر عدم فعالیت در موسسه آموزشی بهائیان با توجه به صدور قرار وثیقه,  با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان بطور موقت آزاد شدند. 

پس از اتمام مراحل بازجوئی و ارجاع پرونده این زوج بهائی به دادگاه “آزیتا رفیع زاده” در خردادماه ۱۳۹۳ و همسرش “پیمان کوشک باغی” در تاریخ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران, به ریاست “محمد مقیسه” از بابت اتهامات “عضویت در تشکیلات غیرقانونی و گروهک ضاله بهائیت با هدف اقدام علیه امنیت کشور از طریق فعالیت غیر قانونی در موسسه آموزشی بهائیان” “آزیتا رفیع زاده” به تحمل ۴ سال حبس تعزیری و همسرش “پیمان کوشک باغی” نیز به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

پس از ارجاع پرونده “آزیتا رفیع زاده” به دادگاه تجدیدنظر, حکم صادره توسط دادگاه بدوی عینا به تائید دادگاه تجدیدنظر استان تهران رسید و  این شهروند بهائی در مجموع به تحمل ۴ سال حبس تعزیری بصورت قطعی محکوم شد و همسرش “پیمان کوشک باغی” هم با توجه به تائید حکم صادره توسط دادگاه تجدیدنظر به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

با ارجاع پرونده “آزیتا رفیع زاده”, به دایره اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران با توجه به احضاریه ای برای این شهروند بهائی در تاریخ ۱۸ مهر ماه ۱۳۹۴, به وثیقه گذار وی جهت اجرای حکم حبس ارسال شده بود و از این شهروند بهائی خواسته شده بود که جهت اجرای حکم حبس ۴ ساله اش به دایره اجرای احکام مراجعه کند. 

از ابتدای ورود “آزیتا رفیع زاده”,  به زندان اوین، تنها درخواست او این بود که “همسرش با اطلاع قبلی و پس از دریافت ابلاغیه اجرای حکمش به زندان بیاید چراکه آن‌ها فرزند ۶ ساله‌ای دارند که در غیاب مادرش، تنها با پدرش زندگی می‌کند و همین موضوع وابستگی او را به پدرش افزایش داده و دستگیری احتمالی بدون اطلاع قبلی به فرزندشان صدمه زیادی وارد خواهد کرد.”

اما علی‌رغم این درخواست وقتی “پیمان کوشک باغی” برای ملاقات با همسرش آزیتا رفیع زاده در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۳۹۶ به زندان اوین مراجعه کرده بود، بدون اطلاع قبلی بازداشت و برای اجرای حکم به بند ۸ زندان اوین منتقل شد.

“آزیتا رفیع زاده”, شهروند بهائی در حالی دوران محکومیت حبس ۴ ساله خود را سپری کرد که طی این مدت ۲ بار در تاریخهای ۹ فروردین ماه و ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۷, به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد که البته مرخصی دوم این شهروند بهائی جهت شرکت در مجلس ترحیم پدرش بود. 

لازم به ذکر است “آزیتا رفیع زاده” در سال ۱۳۸۲ با “پیمان کوشک باغی” از فارغ‌التحصیلان موسسه آموزشی بهائیان در رشته کامپیوتر ازدواج کرد. این شهروند بهائی در سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ در کشور هند موفق به ادامه تحصیلاتش تا مقطع کارشناسی ارشد شد و به ایران بازگشت. او در راستای کمک به موسسه ای که در آن تحصیل کرده و زندگی علمی خود را مدیون آن می‌دانست، مشغول تدریس دروس تحت تخصصش شد.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از شسوی حکومت جمهوری اسلامی این دسته از شهروندان با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند. 

 سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این دو ماده بخه صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است. 

سرکوب شهروندان و بیان اتهامات امنیتی بر آنها به دلیل اظهار نظر و یا فعالیت در فضای رسانه ای به هر طریق ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر  و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد. 

همچنین برخورداری شهروندان از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

برچسب هاسرکوب شهروندان در ایرانجامعه بهائیان ایرانتبعیض علیه بهائیان ایرانشهروند بهاییجامعه بهایی ایرانحقوق شهروندی بهائیان ایرانجامعه بهائی ایرانجامعه بهائیان امریکامدیران جامعه بهائیان ایرانسرکوب جامعه بهائیان ایرانجامعه بهائی در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی بهائیان ایرانسرکوب شهروندانجامعه بهائیسرکوب بهاییان ایرانجامعه بهائیان در ایرانسرکوب شهروندان بهائیاقلتیهای مذهبیبهائیان ایرانشهروندان بهایی در ایرانسرکوب شهروندان بهائی در ایرانجامعه بهاییان ایرانآزیتارفیع زادهنقض حقوق شهروندی بهائیان ایرانشهروند بهائیاقلیت بهائیبهائیانسرکوب بهائیان ایرانشهروندبهائینقض حقوق بهائیان ایرانحقوق بشر بهائیان ایرانجامعه بهائیانبهاییان ایرانشهروندان بهائیشهروندان بهاییشهروندبهایینقض حقوق شهروندی بهاییان ایرانشهروندان بهائی در ایرانمحرومیت از تحصیل بهائیان ایرانآزیتا رفیع زادهبهاییان در ایرانسرکوب شهروندان بهایی در ایراننقض حقوق بهاییان ایرانجامعه جهانی بهائیانبهائیان در ایرانموسسه آموزش عالی بهائیانتهدید بهائیان ایراننقض حقوق شهروندی بهاییان در ایرانسرکوب شهروندان بهایی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading