چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت و بلاتکلیفی ۲ تن از فعالان ملی مدنی در زندان تبریز

0
884

حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته, “محمد مردی” و “فرهاد پاک روح”, دو تن از فعالان ملی مدنی ساکن تبریز پس بازداشت از سوی نیروهای امنیتی بصورت بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۶ آبان ماه ۱۳۹۸, “فرهاد پاک روح” و “محمد مردی”, دو تن از فعالان ملی مدنی ساکن تبریز که در جریان آزادی برخی دیگر از فعالان ملی مدنی بازداشت شده در جریان مراسم “غلامرضا امانی” در این شهرستان به زندان مرکزی تبریز مراجعه کرده بودند پس از بازداشت و انتقال به این زندان بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ روز جاری, خانواده این فعالان ملی مدنی برای تودیع قرار وثیقه ای با مبلغ ۵۰ میلیون تومان که پیشتر توسط بازپرس شعبه ۱ بازپرسی دادسرای بهشتی تبریز صادر و مورد تائید قرار گرفته بود به شعبه مذکور مراجعه کرده بودند که وی علیرغم اینکه پیش از این این قرار وثیقه را شخصا صادر و تائید کرده بود به بهانه عدم تکمیل مراحل بازجوئی و تکمیل نبودن پرونده امتناع کرد. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ این دو فعال ملی مدنی روز دوشنبه هفته جاری و  در حالی که برای استقبال از فعالین بازداشت شده در مراسم سالگرد “غلامرضا امانی” در مقابل زندان مرکزی تبریز حاضر شده بودند به بهانه عکس برداری از فعالان ملی مدنی آزاد شده توسط ماموران زندان تبریز بازداشت شدند و در ابتدا برای آزادی این افراد  قرار کفالت صادر شده بود که پس از معرفی کفیل توسط خانواده از تبدیل قرار کفالت به وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان تغییر پیدا کرد. 

لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۶ آبان ماه ۱۳۹۸, “شهروز برزگر”, “یوسف رضوی”, “جلیل بیگ محمدی”, “بابک حسینی مقدم” و “شاهین برزگر” به همراه “حسین اسماعیلی” و فرد دیگری با نام “بهنام و « نام خانوادگی نامشخص »”, هفت تن از ۸ فعال ملی مدنی که در جریان مراسم یازدهمین سالگرد “غلامرضا امانی”, در “آرامستان مارالان” تبریز بازداشت شده بودند پس از تامین وثیقه ای برای هر یک به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به طور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان مرکزی تبریز آزاد شدند. همچنین “وحید ابهری”, که به همراه این افراد بازداشت شده بود به دلیل عدم توانائی در تامین مبلغ وثیقه صادره کماکان در زندان تبریز بسر میبرد. 

لازم به ذکر است حقوق بشر در ایران, در تار یخهای ۴ و ۵ آبان ماه ۱۳۹۸, با انتشار ۲ گزارش با مضمون “بازداشت جمعی از فعالان ملی مدنی در جریان برگزاری مراسم سالگرد غلامرضا امانی”, بازداشت این فعالان ملی مدنی را اطلاع رسانی کرده بود. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

سرکوب فعالان ملی مدنی از مصادیق بارز آزادی بیان ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که در آنها به صراحت بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید بدون ملاحظات مرزی و به هر طریق ممکن را مورد تاکید قرار داده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading