پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت ۳ نفر از شهروندان در نجف آباد توسط نیروهای امنیتی

0
1133

حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته, در پی یورش ماموران امنیتی در شهرستان نجف آباد از توابع استان اصفهان, دستکم ۳ نفر از فعالان رسانه ای که در شبکه های اجتماعی فعالیت داشتند بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا؛ طی روزهای گذشته, سه نفر از شهروندان ساکن شهرستان نجف آباد از توابع استان اصفهان, در پی یورش ماموران امنیتی به منازل شخصی این افراد پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی از بابت فعالیت در شبکه های اجتماعی و فضای رسانه ای بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

براساس ادعای سرهنگ “محمدحسین باباکلانی”, فرمانده نیروی انتظامی شهرستان نجف آباد؛ ماموران پلیس فتا در شهرستان نجف آباد ۳ نفر از افرادی که بطور جداگانه و در مکانهای مختلف با استفاده از شبکه های اجتماعی در فضای رسانه ای برای برگزاری تجمعات اعتراضی « تجمعات غیر قانونی », فعالیت می کردند توسط ماموران امنیتی پس از شناسائی بازداشت شدند. 

 باباکلانی همچنین ادعا کرد: افراد بازداشت شده که به ترغیب و تشویق مردم برای شرکت در تجمعات “غیر قانونی” در فضای مجازی اعتراف کردند پس از بازداشت و تکمیل پرونده به مراجع قضائی تحویل داده شدند. 

استفاده مسئولان قضائی, حکومتی و امنیتی در جمهوری اسلامی از واژه “فریب خورده”, “برگزار کننده تجمعات اعتراضی غیر قانونی”, “اغتشاش گر”, “آشوبگر” و کلمات و جملاتی از این قبیل و نسبت دادن آن به شهروندان مطالبه گر برای حقوق شهروندیشان, از جمله تکنیکهای آنها برای موجه نشان دادن گسترش سرکوب آزادی بیان, کشتار و رفتارهای قهرآمیز با آنها در کشور می باشد.

بازداشت شهروندان در شهرهای مختلف کشور از بابت برگزاری تجمعات اعتراضی در حالی صورت می‌گیرد که برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد بعنوان یک حق برای شهروندان ایران مورد تاکید و تائید قرار گرفته اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

لازم به ذکر است، از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بدون اعلام قبلی از سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین در کشور خبر داد و گفت که این تصمیم مصوبه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه در حکومت ایران صورت گرفته است. بر این اساس بنزین سهمیه‌ای با افزایش ۵۰ درصدی به قیمت هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و بنزین آزاد با افزایش سه برابری به قیمت هر لیتر ۳۰۰۰ تومان عرضه خواهد شد و پس از آن تجمعات اعتراضی گسترده ای در شهرهای کشور آغاز شد که همزمان با شکل گیری تجمعات اعتراضی گسترده و در پی آن استفاده نیروهای امنیتی از گلوله های جنگی و سلاح گرم بیش از ۳۰۰ نفر از شهروندان براساس تائید سازمان عفو بین الملل جان خود را از دست دادند و پس آن بود که دامنه فشارهای امنیتی و بازداشتهای گسترده در شهرهای مختلف کشور شکل گرفت و از آن تاریخ تا به امروز تعداد بسیار زیادی از شهروندان در شهرهای مختلف کشور مورد سرکوب, بازداشت و شکنجه قرار گرفتند. نکته حائز اهمیت آمار ارائه شده از کشته شدگان می‌باشد که با توجه به عدم دسترسی به گردش آزاد اطلاعات در کشور تعداد کشته شدگان در این تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد. 

حقوق بشر در ایران, از اولین روز این اعتراضات از طریق انتشار فیلمهای کوتاه دریافتی در کانال تلگرام و در قالب گزارشهای جداگانه ای خبری به تفسیر اخباری را از چگونگی روند این تجمعات اعتراضی مدنی در شهرهای مختلف کشور منتشر کرد. این تجمعات اعتراضی که از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با هدف اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین و در پی گسترش تورم و گرانی کالاها و خدمات برگزار شد تا روز ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, ادامه پیدا کرد و در جریان این تجمعات تعداد بسیاری از شهروندان در شهرهای ایران کشته, زخمی و پس از آن تعداد بسیاری نیز بازداشت شدند. 

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل و گزارشهای میدانی که از طریق فعالان مدنی شهرستان شهریار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفت در جریان این تجمعات اعتراضی از تاریخ ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸, در شهرستان شهریار و شهرک های حومه این شهرستان بیش از ۱۰۰ نفر از  در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیار از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرستان شهریار و شهرکهای حومه آن برای حقوق بشر در ایران ارسال شده است. 

در حالی که شهروندان بسیاری در این تجمعات اعتراضی کشته و زخمی شدند و تعداد بی شماری هم از شهروندان توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدند پیش از آغاز این دور از تجمعات اعتراضی “ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

 پیش از این و در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۸, اعضای ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی که برای شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در جلسه ای فرعی که در حاشیه این نشست برگزار شده بود عملکرد فراقانونی دستگاه قضائی حاکم بر ایران و موارد گسترده نقض حقوق بشر در ایران را انکار کردند. در این جلسه که “محمد جواد لاریجانی”, رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی و همراهان وی در آن حاضر بودند ضمن دفاع و قانونی جلوه دادن موارد نقض حقوق بشر در ایران منکر بسیاری از موارد از جمله محرومیت گسترده شهروندان از حق دادرسی عادلانه, وجود شکنجه در زندانهای ایران, سرکوب آزادی بیان, سرکوب پیروان سایر ادیان در ایران و همچنین سرکوب اقلیتهای قومی در ایران شد و گزارشات مستند “جاوید رحمان” گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را غیر واقع دانسته بود.

سرکوب شهروندان و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

لازم به ذکر است که بازداشت خودسرانه و بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هانیروی انتظامیسرکوب شهروندان در ایرانتظاهرات آبان مان ۱۳۹۸کشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی به گرانی بنزینحقوق شهروندینقض حقوق شهروندی در ایرانتجمعات اعتراضی شهروندان در ایراننافرمانی مدنی در ایرانتظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸ در ایراناحراز هویت کشته شدگان آبان ماه ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی آبان ماهشبکه های اجتماعیسرکوب شهروندانحق دادرسی عادلانهتجمعات اعتراضی آبان ۱۳۹۸آبان 1398تجمعات اعتراضی آبانماه ۱۳۹۸نجف آباد اصفهانتجمعات شهروندانتجمعات اعتراضی شهروندان در تهرانفضای رسانه ای در ایرانتظاهرات اعتراضی در ایرانهویت کشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی آبان۱۳۹۸پلیس فتاشبکه های اجتماعی در ایرانشبکه های مجازیفضای رسانه ایآبان۱۳۹۸آبان ماه سال ۱۳۹۸تظاهرات آبان ۱۳۹۸نقض حقوق بشر در ایرانتظاهرات شهروندان در ایرانشهرستان نجف ابادتجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸آبان ماه ۱۳۹۸تجمعات اعتراضی شهروندان آبان ۱۳۹۸بازداشت شدگان تظاهرات آبان ۱۳۹۸فضای مجازینقض حقوق بشرسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب فعالان رسانه ای در ایرانآبان ماه۱۳۹۸آبانماه۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸حقوق بشر در ایرانشبکه‌های اجتماعیتظاهرات اعتراضی شهروندان در ایرانسرکوب فعالان رسانه ایآبانماه ۱۳۹۸آبان ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ۱۳۹۸محمدحسین باباکلانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading