جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

بازداشت یک فعال رسانه ای ساکن اصفهان توسط نیروهای امنیتی

0
463

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, ماموران امنیتی در استان اصفهان یک شهروند ساکن این شهرستان را به اتهام فعالیت در فضای رسانه ای و انتشار مطالب مرتبط با ویروس کرونا بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از مهر, امروز یکشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, یک شهروند ساکن استان اصفهان, که در شبکه های اجتماعی و فضای رسانه ای فعالیت می کرد از بابت اتهام ارتباط با شبکه های سلطنت طلب خارج از کشور بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت این فعال رسانه ای بنا بر ادعای مسئولان امنیتی به دلیل نشر اکاذیب و شایعه پراکنی بوده است. 

براساس اعلام محمد حسن اسماعیلی, رئیس پلیس امنیت استان اصفهان: ” کارشناسان پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی استان اصفهان در راستای برخورد با برهم زنندگان امنیت کشور از طریق فضای مجازی، با اشرافیت اطلاعاتی خود و رصد دقیق شبکه های اجتماعی، فردی که در یکی از این شبکه ها با راه اندازی گروه اقدام به تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و مسئولان کشور می کرد را مورد شناسائی قرار دادند”. 

محمد حسین اسماعیل در ادامه همچنین گفت: “مدیر این گروه در کانال تلگرامی باعث تشویش اذهان عمومی و  می شد و در بررسی های صورت گرفته مشخص شد فرد مذکور با شبکه سلطنت طلب خارج از کشور در ارتباط می باشد و با تبلیغ برای آنها قصد زمینه سازی برای بازگشت مجدد آنها به ایران را دارد”. 

بازداشت این شهروند فعال رسانه ای در استان اصفهان در حالی صورت گرفته که امروز یکشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهدی معصوم بیگی, فرمانده نیروی انتظامی در استان اصفهان از بازگشائی پرونده برای دستکم ۲۶ نفر از فعالان رسانه ای با اتهامات “نشر اکاذیب به قصد تشویش عمومی خبر داده بود. 

ابراهیم رئیسی, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

سرکوب فعالان رسانه ای ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر  و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برچسب هاتبلیغ علیه نظامفعال تلگرامیحقوق شهروندی در ایرانسرکوب فعالان رسانه ای در ایرانفعالان رسانه ای در ایرانسرکوب فعالان رسانه در ایراننشر اکاذیبفضای مجازی در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب فعالان مدنینشر اکاذیب به قصد اضرار به غیرکانال تلگرامی در ایرانتشویش اذهان عمومیسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانسرکوب فعالان رسانه ایتشویش اذهان عمومی در فضای مجازیپلیس امنیت استان اصفهاناستان اصفهانفعالان فضای مجازیسرکوب فعالان فضای رسانه ایمحمدحسن اسماعیلیفضای مجازیپلیس فتاپلیس امنیتسرکوب آزادی بیانسرکوب فعالان فضای مجازیبازداشت فعالان رسانه ایفرمانده پلیس امنیت استان اصفهانکانال تلگرامیفعالان حقوق بشر در ایرانفعالان رسانه‌ایسرکوب آزادی بیان و قلمسرکوب فعالان رسانه ای در ایراننشر اکاذیب در فضای رسانه ایپلیس فتا در ایراننقض حقوق بشر در ایرانفعالان رسانه ایسرکوب فعالان مدنی در ایراننقض حقوق فعالان رسانه ای در ایراناتهام تشویش اذهان عمومیحقوق بشر در ایراننقض حقوق بشرفعال رسانه ایاخبار نقض حقوق بشر در ایراننشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومیمحاکمه فعالان رسانه ای

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading