پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بنیامین آلبو غبیش, شهروند ساکن اهواز در بازداشتگاه اداره اطلاعات جان باخت

0
1065

بنیامین آلبوغبیش, شهروند ساکن اهواز, که در خرداد ماه سالجاری, توسط ماموران اداره اطلاعات در این شهر بازداشت شده بود در بازداشتگاه این ارگان امنیتی به دلایل نامعلومی جان باخت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۸, بنیامین آلبوغبیش, شهروند ۲۶ ساله, ساکن اهواز که در حدود یک ماه پیش در پی یورش نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و سپس به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده بود به دلایل نامعلومی جان باخت. این خبر طی تماس تلفنی از سوی اداره اطلاعات اهواز به خانواده این وی داده شد. 

براساس این گزارش, “بنیامین آلبوغبیش”، در تاریخ ۵ خردادماه ۱۳۹۸، به همراه برادرش “محمدعلی آلبوغبیش” توسط ماموران اداره اطلاعات در اهوار بازداشت شده بود. 

لازم به ذکر است پس از بازداشت “بنیامین آلبوغبیش” و “محمدعلی آلبوغبیش”, ماموران اداره اطلاعات “محمدعلی آلبوغبیش” را به زندان شیبان اهواز و “بنیامین آلبوغبیش” را به جهت بازجوئی به بازداشتگاه اداره اطلاعات در این شهر منتقل کرده بودند. 

بنقل از یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند ساکن اهواز در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ با توجه به تاریخ تماس تلفنی دریافتی از سوی اداره اطلاعات اهواز به خانواده “بنیامین آلبوغبیش” یعنی ۵ تیر ماه ۱۳۹۸, این تاریخ دقیقا ۱ ماه پس از بازداشت این شهروند ۲۶ ساله ساکن اهواز بود که طی این تماس خبر درگذشت فرزندان را به آنها اعلام کردند. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ خانواده و بستگان “بنیامین آلبوغبیش”  معتقدند که ماموران، فرزندشان را زیر شکنجه کشته‌اند و بر این نکته تاکید دارند که وی جوان تندرست و سالمى بود و هیچ مشکلى جسمانی نداشت، از بازداشت اول او را زیر فشار و شکنجه قرار داده‌ بودند و از طرف دیگر او را مدام از طریق شکنجه مادرش که در زندان سپیدار اهواز به‌سر مى‌برد، تهدید می‌کردند.

جان باختن این شهروند عرب ساکن اهواز طی روزهای گذشته در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز درحالی است که تاکنون از طرف رسانه های داخلی ایران هیچگونه اطلاع رسانی پیرامون جان باختن “بنیامین آلبوغبیش” صورت نگرفته است. 

همچنین با توجه به موارد مورد ذکر از سوی خانواده “بنیامین آلبوغبیش” و با توجه به این که وی در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز بوده این احتمال که در “حین بازجوئی” و به جهت “اعتراف گیری” مورد ضرب و شتم قرار گرفته باشد دور از ذهن نیست.

در استان خوزستان در فاصله زمانی بین ماه رمضان تعدادی از شهروندان عرب اهل سنت به بهانه های مختلف بازداشت شده و یا تحت فشارهای امنیتی قرار گرفته‌ بودند. 

این شهروندان پیشتر نیز در تاریخ ۲۳ اسفندماه سال ۱۳۹۶ به همراه مادرشان مریم زبیدی در منزل شخصی بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه بطور موقت آزاد شده بودند.

بازداشت خودسرانه افراد بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عالادنه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

اعتراف به توام با ضرب و شتم از منظر اسناد بین المللی حقوق بشر دارای هیچگونه وجه قانونی نیست و این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

همچنین در ماده ۷ از قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ به صراحت کلام بر رعایت حقوق شهروندی متهم در طی روند دادرسی و احترام به آزادی های مشروع در حفظ حقوق شهروندی که مصوب ۱۳۸۳/۲/۱۵, از سوی تمام مقامات قضائی, ضابطان دادگستری و سایر اشخاصی دخیل در یک فرآیند دادرسی تاکید شده است. و در ادامه بر برخورد در جهت جبران خسارت وارده به مجازات فوق در ماده ۵۷۰ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ نیز با متخلفان از این ماده قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading