جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

پریسا رفیعی تبرئه شد اما پرونده با اعتراض دادستان به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد

0
1035

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۶ دی ماه ۱۳۹۹، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری با صدور دادنامه ای پریسا رفیعی، زندانی سیاسی و فعال دانشجوئی محبوس در زندان اوین را در پرونده دوم وی تبرئه کرد اما به علت اعتراض دادستان به این حکم پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۶ دی ماه ۱۳۹۹، پریسا رفیعی، زندانی سیاسی و فعال دانشجوئی محبوس در بند زنان زندان اوین، در دومین پرونده قضائی خود از اتهام « فعالیت تبلیغی علیه نظام » توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری تبرئه شد اما به علت اعتراض دادستان تهران به این حکم پرونده به شعبه دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع شد. این حکم روز جاری به مصطفی نیلی وکیل مدافع پریسا رفیعی ابلاغ شد. این زندانی سیاسی در حال حاضر دوران حبس تعزیری۱ ساله خود از بابت دیگر پرونده قضائی اش را سپری می کند. 

سلطان علی رفیعی، پدر این زندانی سیاسی با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت: “جناب آقای نیلی وکیل پریسا رفیعی، امروز با مراجعه به شعبه۲۶دادگاه انقلاب تهران متوجه شده حکمی تبرئه صادره برای پریسا از بابت پرونده دوم که به خاطر نامه سرگشاده اش پیرامون شرایط ناگوار دوران بازداشت، تشکیل گردیده، با اعتراض دادستان تهران مواجه گشته و به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شده است!”

لازم به ذکر است، جلسه دادرسی به این پرونده در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۹، با حضور پریسا رفیعی وکیل مدافع وی مصطفی نیلی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار و دفاعیات متهم و همچنین ضابط پرونده در این جلسه دادرسی مورد بررسی قرار گرفته بود. 

پریسا رفیعی، در تاریخ ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۹، پس از انتقال به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران پس از قرائت کیفرخواست صادره توسط بازپرس شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین از سوی ایمان افشاری با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. 

لازم به ذکر است، جلسه اول بازپرسی پریسا رفیعی، در تاریخ ۲۹ مرداد ماه و دومین جلسه بازپرسی هم در تاریخ ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت تهران به ریاست بازپرس حاج مرادی، برگزار شده بود. 

 در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸, شعبه دیوان عالی کشور, حکم صادره توسط دادگاه بدوی و شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران بر علیه پریسا رفیعی را عینا تائید و این فعال دانشجوئی از تاریخ ۱۷ تیر ماه ۱۳۹۹,  برای تحمل حبس تعزیری به زندان اوین مراجعه کرد. 

پریسا رفیعی, فعال صنفی و دانشجوی دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران, در تاریخ ۳ مهر ماه ۱۳۹۸,  توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران, به ریاست احمد زرگر با اتهامات با اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و اخلال در نظم عمومی به تحمل ۷ سال حبس تعزیری, ۷۴ ضربه شلاق, ۲ سال ممنوع الخروجی و همچنین ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها محکوم شده بود. 

 در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۸, زمانی که این فعال دانشجوئی در محل شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برای برگزاری جلسه دادرسی حاضر شده بود مطلع شد که جلسه دادرسی با توجه به استیذان رئیس قوه قضائیه در ارتباط با پرونده های امنیتی در مرحله تجدیدنظر خواهی برگزار نخواهد شد و حکم قطعی پس از ۲ هفته به متهمان ابلاغ خواهد شد.

لازم به ذکر است؛ پریسا رفیعی, عصر روز ۶ اسفندماه ۱۳۹۶ در مقابل درب قدس دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده این فعال دانشجوئی در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۶ با قید وثیقه از از زندان اوین آزاد شده بود . 

با آغاز روند دادرسی, پریسا رفیعی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت، ماشالله احمد زاده، با اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و اخلال در نظم عمومی به تحمل ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

این فعال صنفی دانشجویان در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، با انتشار نامه ای سرگشاده اعلام کرده بود:“بازجوی پرونده با تایید و همراهی بازپرس پرونده به صورت کاملا غیرقانونی مرا برای انجام تست بکارت به پزشک قانونی واقع در خیابان بهشت اعزام کردند که با مقاومت قاطعانه‌ام علیرغم تهدیدها و فشارهای فراوان موفق به انجام آن نشدند. همچنین درخواست مصرانه من مبنی بر طرح شکایت از چنین روند غیرقانونی را نپذیرفته و مسکوت گذاشتند”.

پریسا رفیعی و بسیاری از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویان در حالی به تحمل حبس و شلاق و محرومیت از حقوق شهروندی محکوم می شوند که حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دوران مبارزات انتخاباتی اش ادعا کرده بود دانشگاه را به جای امنیتی کردن، برای استاد و دانشجو امن کند، روحانی در مراسم معرفی وزیر آموزش و پرورش جدیدش به مجلس در تاریخ ۷  آبان ماه ۱۳۹۶ نیز دوباره بر دانشگاه امن به جای دانشگاه امنیتی تاکید کرد و  ادعا کرده بود:‌ هر چه در انتخابات ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ درباره محیط دانشگاه‌ها، امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاه‌ها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و برای استاد مطرح شد، همچنان بنده بعنوان رئیس جمهور و دولت ۱۲ به عهد خود وفادار خواهیم بود بود. من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد!

سرکوب فعالان صنفی و دانشجوئی و پرونده سازی  بر علیه این شهروندان ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد تاکید شده در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.  

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

برچسب هاتبرئهشعبه۲۶ دادگاه انقلابقاضی ایمان افشاریایمان افشارشعبه۲۶ دادگاه انقلاب تهرانحقوق نقض حقوق بشر در ایرانایمان افشاری دادگاه انقلاب تهرانپریسارفیعی زندانی سیاسینقض حقوق بشر در ایرانشعبه 26حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانشعبه۲۶ دادگاه تهرانشعبه۲۶دادگاه انقلاب در تهرانفعال دانشجوئی پریسا رفیعیمحاکمه پریسا رفیعیحقوق بشرنقض حقوق بشرحقوق بشر در جمهوری اسلامیایمان افشاریحقوق بشر زندانیان سیاسیدادگاه انقلاب شعبه ۲۶شعبه26دادگاه انقلاب تهرانپریسا رفیعی فعال دانشجوییمحاکمه پریسارفیعیحقوق بشر در ایرانمصطفی نیلیتبرئه از اتهامشعبه ۲۶ایمان افشاری قاضیدادگاه تجدید نظر استان تهرانشعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهرانپریسا رفیعی فعال صنفی دانشجوئیتبرئه پریسا رفیعیدادگاه انقلابدادستان تهراندادگاه انقلاب صدور حکم حبسحقوق بشر درایرانشعبه۲۶دادگاه انقلاب تهرانصدور حکم تبرئهپریسا رفیعی فعال صنفی دانشجویانپریسا رفیعی فعال دانشجوئیمدعی العمومدادگاه تجدیدنظربازداشت پریسا رفیعیتبرئه در دادگاهپریسارفیعیحکم تبرئهشعبه 26دادگاه انقلاب تهرانتفهیم اتهام پریسا رفیعیشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانپریسا رفیعیقاضی ایمان افشارشعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظرنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیایمان افشاری قاضی دادگاه انقلابشعبه26 دادگاه انقلاب تهرانفعال دانشجویی پریسا رفیعیدادگاه انقلاب تهرانشعبه ۲۶ دادگاه انقلابشعبه بیست و شش دادگاه انقلاب تهراندادگاه تجدیدنظر استان تهرانشعبه 26 دادگاه انقلابشعبه 26 دادگاه انقلاب تهرانایمان افشار دادگاه انقلاب تهرانفعال دانشجویی پریسارفیعیدادگاه تجدید نظر

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading