چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

محکومیت سیروان ابراهیمی در دادگاه تجدیدنظر به تحمل حبس

0
1692

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۸ دی ماه ۱۳۹۹، شعبه دادگاه تجدیدنظر استان کردستان با صدور دادنامه ای سیروان ابراهیمی، فعال مدنی را به تحمل ۲ سال حبس تعلیقی محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، طی روزهای اخیر، سیروان ابراهیمی، فعال مدنی اهل شهرستان کامیاران، توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر استان کردستان از بابت اتهام « عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام »، به تحمل ۲ سال حبس تعلیقی محکوم شد. این فعال مدنی در مرحله بدوی با همین اتهام به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

این حکم پس از تبرئه سیروان ابراهیمی از اتهام « اقدام علیه امنیت ملی » توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر استان کردستان بر علیه این فعال محیط زیست صادر و طی روزهای اخیر به این فعال مدنی ابلاغ شد. 

لازم به ذکر است، این فعال مدنی، در تاریخ ۵ تیر ماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد و در تاریخ ۲۱ شهریور ماه ۱۳۹۹، پس از اتمام مراحل بازجوئی و بازپرسی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

با آغاز مراحل دادرسی سیروان ابراهیمی، مسئول شعبه انجمن فرهنگی – اجتماعی نوژین، از بابت اتهام « عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام » و « اقدام علیه امنیت ملی » توسط شعبه دادگاه انقلاب سنندج محاکمه و از بابت اتهام اول به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام دوم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد و ناقض, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

اعتراف گیری اجباری با تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر،  ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوین گر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading